thts me

Tuesday, 7 January 2014

Saja nak kongsi




Tahu tak , sesedang saya asyik melayan untuk kerap meng-Update blog, beberapa perkara yang saya dapati berlaku pada saya. 


Part Hodoh :-

1. Komunikasi melalui perbualan/percakapan saya jauh bezanya berbanding penulisan. Yang mana , percakapan saya tak sering seperti mana gaya penulisan saya. 

2. Topik-topik perbualan saya jadi kurang menarik kerana rakan-rakan sekeliling seakan-akan terlalu mengenali saya seperti baru berjumpa semalam, Walhal bertahun juga tak berjumpa.

3. Corak perbualan/Gaya Bahasa saya mula menjadi kemas dan teratur seakan-akan seperti orang yang baru belajar Bahasa. Atau orang gelar , "Mat Skema"

4.Ramai juga mula memberikan tanggapan yang melulu dengan setiap apa tindak laku saya.


Part Cantik:-

1. Pemerhatian saya rasanya menjadi lebih prihatin terutama pada topik-topik yang saya kupaskan.

2. Makin ramai kenalan senang untuk bertegur sapa.

Itu je, saya nak Share




Tuesday, 13 August 2013

Results Turun Berat 10kg keatas

It's been awhile I didn't update on this blog.

Sibuk sikit dalam menyampaikan misi nutrisi herbalife. Kali ini aku nak kongsikan sedikit bbrpa orang yang aku dah berjaya bantu dalam Program ke Berat Ideal mereka.

1.Amsyar Abdullah. Telah pun berjaya turun 7kg.


Antara perkara yang aku boleh kongsikan tentang amsyar ini , dia mempraktikkan ini 80% pada pemakanan dan nutrisi dan 20% pada Senaman. Berkaitan tentang "80% nutrisi dan 20% senaman" itu akan saya kongsikan dan ajarkan bagi sesiapa yg berminat untuk dapatkan Berat Ideal anda

Sepanjang saya coach beliau satu kunci yang suka pada beliau adalah Komunikasi yg baik. Hampir setiap minggu kami akan berjumpa di rumah beliau dan sebarang persoalan dan tips2 tambahan, dikongsikan ketika waktu tersebut. 

2.Nazmi Zahrom. Telah berjaya turun 10kg.


Dia pun sama juga. Sama-sama mempraktikkan 80% pada pemakanan dan nutrisi (mampu dijaga oleh Herbalife dan proper meal) dan 20% pada senaman. 

Masa yang diambil agak lama tetapi dalam mencapai berat ideal ini , Ini bukanlah suatu perlumbaan tetapi ia adalah Satu Gaya Hidup. Gaya Hidup sihat. Bila disebut tentang perlumbaan suka untuk saya sampaikan satu Fitness Quote ini , 

"Rather than aiming for being perfect for others, just aim to be little bit better today than you were yesterday."

Jadinya , Compete lah dengan diri sendiri every single day. 


dan Last but not least 

3.Muhammad Hazwan. Telah berjaya turun 17kg.


80% pada pemakanan dan nutrisi dan 20% pada senaman. Itulah yang dipraktikkan oleh beliau. 

Daripada pandangan saya melalui hazwan, orang yang OBESITI ini punyai SELF-ESTEEM yang rendah kalau nak dibandingkan dengan orang yang tidak obes. Sebab itu , seringkali juga mereka mengeluarkan kata-kata yang berbaur ingin BERPUTUS ASA. Walhal bukan itu yang dimaksudkan mereka, sebab bagi mereka , Khuatir kata-kata yang dianggap memberi semangat pada mereka akan lebih menjatuh Self-esteem mereka yang tersedia rendah sekarang.

So, setiap kali kata-kata sebegitu dilontarkan sebenarnya mereka berharap untuk COACH benar-benar bawa mereka kearah perubahan. 

Alhamdullilah, sedikit sebanyak dia telah pun berjaya mencapai apa yang ditarget. 


Kini mereka semua masih meneruskan apa yang dipraktikkan sepanjang turun berat kerana Turun Berat Badan bukanlah semata-mata pada ketika kamu sedang dalam Program tersebut tetapi ia adalah suatu LIFESTYLE / Gaya Hidup. Ini sememangnya menelan dan memakan sedikit sebanyak MASA , TENAGA , EMOSI dan WANG RINGGIT tetapi ia ternyata berbaloi kerana punyai BADAN yang LEBIH BAIK , Siapa yang tidak mahukan ? Semua mahu. 

Jika kamu berminat untuk 
mendapatkan BERAT IDEAL kamu ? 
Hubungi saya 0174963112 (Omar Isa)

Thursday, 21 February 2013

Workout (Apps)

Nak kongsi sikit dengan korg semua. 

Dalam bulan ini aku mula berikan komitmen yg lebih konsisten untuk dapatkan testimoni yg terbaik buat diri

So , I found this App kinda help me to be more consistent. 
*Actually baru je dwnld dua hari lepas. hehe

Apa yang best ? 

1. Dia berikan Routine based on level masing2. 
   *so, bagi mana2 "Beginners" yang nak mula beri komitmen, bolelah try.

2. Yg paling best Apps ini lawa. hehe. itu je

Ok, boleh lah tgk some preview cmne rupanya apps ni ;




Tetapi ingat, perkara paling penting BUKANLAH apps ni. Komitmen dari diri masing-masing yang penting. Takde apps ni pun xdehal. So, All da best !!


Keep MOTIVATED and Stay COMMITED 
:)

Tags : Push Up Pro, Pull Ups Pro , Squats Pro (Nama Apps ni)

Saya Hero seorang tu ^^


Tuesday, 19 February 2013

Losing


Some people stay away from you not because they are not like you, they are just don't like what you do. Have faith that not everybody gonna like it, only few of it would be fine. 

Keep staying, keep doing it and believe that one day it's will be okay. They will understand and everythings gonna be just fine. 

Losing is a Phase, Face it.


STAY. 
Make No Excuses and Get Results
Don't be Upset, be Active instead. When you're getting slower , you are Dying. 

at macau

Sincerely, OMAR ISA
;)  

Monday, 18 February 2013

Tough and Reason




Guys , 
In order to achieve something, there must be some obstacles we have to face to get there.

It's good to be true that doing Herbalife is NOT EASY. 
For me, something that easy to get is not Worth it. 
We must Face the problems , Struggle for it , Working hard , Passionate and Get up once we get down to achieve our dreams and it's determine the Value of it. 

Ok , check your list. Why do you came to Herbalife ? Is it for the money ? Improving your life ? or what ?

As for me , I came to this Opportunity because I want to live my life. Just the way I wanted. 
Actually, being Independent while I'm still a teenager is the reason why I came across here in the first place. Then, It's achieved. 

So , why I do keep doing it and Improve it ? Doesn't the first "Why" already achieved ?
I don't really know why maybe because when I decided to join Herbalife, I was decided to give myself few years to get it. Somehow , it's already achieved within less than a year. 

So then, I'm  looking forward to see on how far could I go within 3 years. A Millionaire ? Maybe. Or a man with happy healthy living lifestyle
I don't know, I will just do the works , love doing it and face the things.

So guys , What made you come to Herbalife ? What makes your Hardwork worth it ? Determine it by yourself ? 
If you WANT what you are wanted very BADLY and do want it came from this Opportunity ? YOU SHOULD AND YOU MUST ....


FACE IT , FACE THE CONSEQUENCES !!
Whether you lose it or face the difficulties ?

Thats all , Thank You ;)
It should be nice if your are looking forward to get your DREAMS towards this Opportunity, Herbalife Opportunity. Email me and Be Welcome with it.  

SALAM ;)




Sunday, 10 February 2013

Solomon Island

I end up read the story when Yussamir revise me about Solomon island at the Gen-H Sts just now.

KEPULAUAN SOLOMON

Apa yang "Famous-nya" kalian pernah dengar tentang Kepulauan Solomon ? 
Some might know , some not. 

Ok , go grab some of ur time to read this story. Just google this "solomon island tree cursing". Surely Worth it ;) 


Ringkas ceritanya : 

The natives in the Solomon Islands, when they need land for cultivation, they dont chop down trees. they just gather around and curse it. then eventually the tree becomes weaker and then eventually dies and falls over.



Ok

Listen up, same goes to human.

Some people might just killing some soul by constantly discouraging him/her and not pointing out the positives and instead focusing on the negative. 

If this happen to you. Keep calm and cool. You have the right to choose not to be hear about it. Go ahead and keep your things up !!

Somehow , not eventually the bad things should be bad. There must be some point on it. Try to listen and get the points.


Be Yourself , Passionate , No Doubts , Keep Listening , Learning and Speak louder on ACTION !!!!



;)


Tuesday, 5 February 2013

Progression

Nothing is improving ? 
Problem getting more harder ? 
Don't know what to do ?

Ok , cool je dulu. 

Firstly , 

Many of us dan termasuk aku sendiri perkara macam ini pernah berlaku. So , be calm n be cool dan tanganilah situation yg sedang berlaku dengan sebaik mungkin.

Secondly, 

Langkah ini mungkin sedikit sebanyak dpt bantu kalian. 

Keluar dan go meet your friends who are related with what u r working for. Share "A little bit" of your problem and then Focus more on the solution. 

Doesn't mean you share your problem , you are not strong enough. No and surely not.
Kadang-kadang kita perlu berikan peluang pada diri kita untuk buka hati dan cuba menerima sebaik mungkin apa yg disampaikan oleh org sekeliling supaya kita dapat idea utk atasi masalah tersebut.

Go MEET them , SHARE with them , ASK for the solution, LIVE with them , LEARN on how their manage their problems and then GO KICK THE WORLD !!!!! 

Remember , always keep calm and take action to improve ourself.


It's not a RACE nor a CHAMPIONSHIP. It's all about improving ourself to be BETTER. 
Go Compete with yourself. 
Don't ever give up !!!!

May ALLAH bless us ;)







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...