thts me

Tuesday, 8 November 2011

hye , im blogger !

salam semua


 gambar : adik kecik nie macam aku , yg x reti nak menulis


nie first blog aku . aku memang x reti bab tulis menulis nie . memang hampeh sejak kecik2 lagi . kalau rasa nak meluat dengan blog nie . sila2 kan lah . tapi , sebelum tue aku nak kenal kan diri dulu . 



gambar :hehe .. itu aku ..


nama aku omar . lelaki . lahir tahun 1993 . masih perlukan banyak tunjuk ajar dalam medium penulisan nie .



HANYA SEKADAR SATU PERKONGSIAN




gambar : b'kongsilah walaupun demi satu kebaikan 




kenape aku buat blog nie ? 


mungkin sebab aku nie suke bace cerita2 orang laen . banyak jugak blog2 aku dah selak . x kesah lah laki mahupun perempuan . Bace cite orang nie , memang bestttt ! ade pahit , manis , suka , duka , hentam sana , hentam sini , dan part yg paling aku suke INSPIRING . thats maybe the reason why aku nak buat blog . maybe aku boleh share something for others people yg macam aku . tapi jujur nya aku memang x suke share story pasal aku . maybe sebab aku rase nothing special kowt . yeah .. bese2 aje . tapi xpe , aku akan share je apa yg aku nak share kan ..




HERBALIFE ! IS A PART OF MY LIFE 




gambar : aku with BOB , the biggest loser with herbalife dekat malaysia . 
turun 62 kilo dalam 11bln beb ! 


03:26AM , 09 NOVEMBER 2011 . nie tarikh aku start tulis nie . dan dah genap 28 hari dah aku join HERBALIFE nie . eventhought , sekarang nie aku just ade 2 owg je customer itulah mak dan bapak aku . tapi bagi aku Alhamdullilah lah , sebab mereka adalah orang yg t'awal aku dapat sampaikan nutrisi herbalife yg sihat lagi b'khasiat nie . REZEKI itu datangnya dari tuhan . so , kite x mampu menentukan , hanya mampu b'usaha kearah itu . 
        
em , tapi  kenapa herbalife yg aku pilih ?  maybe sebab2 nya ,
                                                     
                                          - jaminan masa depan aku
                                  
                                  -positive thinking orang2 nya  
                                  
                                  - most important things , LIFESTYLE orang2 herbalife nie 
                                    memang THUMBS UP !


mungkin dan memang ade sesetengah orang kata yg herbalife nie some kind of MLM (Multi Level Marketing) or Direct Selling yg mane2 orang x patut involve . kalau x memang rugi , x pun k'untungan tue x tahan lame . mungkin dalam 2 ke 3 bulan je . mmg x leh buat sebagai karier hidup . aku x menafikan sume kata2 orang tue sebab ada betulnya. tapi ada jugak yg aku x setuju kalau ia ditujukan pada herbalife .


HERBALIFE IS FOR EVERYBODY , BUT NOT EVERYBODY IS FOR HERBALIFE 


YES ,  herbalife nie memang MLM . TAPI , MLM herbalife nie bukan lah seperti yg disebut2 kan . yg just kene tarik orang masuk . pastu , orang yg awal2 untung . then yg lambat2 nie nanti rugi . tidak dan sememangnya tidak . kenapa ? sebab this MLM memang dah banyak bantu orang dekat luar sana . eventhought , orang yg x bijak dalam b'manis kata , bekas penagih dadah , dan drebar teksi pun mampu b'jaya dalam bisnes herbalife nie . tapi semua nie b'gntung pada usaha dan kecekalan seseorang tue dalam hadapi pahit getir dengan herbalife nie kalau die b'usaha lebih gigih b'bnding orang yg lebih lama , dia akan perolehi dulu apa yg die hajatkan . so , matlamat dan hajat setiap orang semuanya b'beza-beza kan . then , itu yg akan menentukan corak pergerakan setiap individu dalam MLM herbalife nie .so , bukanlah siape yg join dulu , die yg akan untung . tapi sape yg gigih b'kerja yg akan perolehi k'untungan . then , FAIR ke x kalau macam tue ? 




gambar : mereka2 nie lah dan ramai lagi yg banyak bantu dan inspired aku dalam herbalife nie  
(di ambil dari fb HLF DLY.. hehe.. )




ayat "herbalife for everybody ,but not everybody for herbalife" nie memang make sense . even bisnes ape2 pun , x akan semua orang akan join . ada yg akan jadi PENJUAL , dan ada yg akan jadi PEMBELI nya . so , rakyat malaysia ramai . kalau seorang x nak . ade b'puloh2 orang lagi yg nak . so , for me . herbalife memang possible untuk sapa2 yg nak jadi kan bisnes untuk karier . tapi aku bukan le pakar peramal bisnes dunia ke apa . tapi menurut PAUL ZANE PILZER (pakar meramalkan pasaran bisnes dunia ) , bisnes KESIHATAN DAN KEBUGARAN nie akan "MULA MELETOOOOPPPP.. " start tahun 2010 . so this is the right time to start . #p/s : PAUL ZANE PILZER nie , merupakan peramal bagi lonjakan bisnes perkomputeran . yg mana sekarang memang dah jadi satu alat wajib bagi setiap orang . so , no wonder lah kalau satu hari nanti , "makanan nutritisi" nie akan jadi satu mknan wajib di perolehi bagi setiap individu di dunia nie. 




BUT WHY HERBALIFE PULAK ? BUKANNYA COMPANY OR ORGANISASI KESIHATAN YANG LAIN ? because HERBALIFE is the NO.1 , organisasi yg banyak memberikan result dalam WEIGHT MANAGEMENT , samaada lose or gain weight  . dan menurut Kementerian Kesihatan Malaysia , "LEMAK ADALAH PUNCA SEGALA PENYAKIT" . so , herbalife lah pilihan paling tepat bagi atasi segala penyakit yg b'punca dari lemak2 nie . hehehe .. so , fikir2 kan .


so , thats all dari aku yg very 1st time tulis blog . hopefully , dengan coretan aku nie . dapat beri sedikit sebanyak perkongsian buat semua . chill k . assalamualaikum .




   
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...