thts me

Tuesday, 6 December 2011

Ayuh ! Kembali ke sekolah SEMULA !!

Salam semua

THE BIGGEST WHY I’M DOING THIS HERBALIFE BUSINESS ?

                                                 gambar : kenangan zaman sekolah dulu

Ramai yg kata . zaman sekolah , zaman yg memang banyak kenangannya . zaman yg memang x dapat di kembalikan semula .. SUKA, DUKA, PAHIT, GETIR dan banyak lagi perasaan yg membuatkan zaman persekolahan adalah zaman yg paling x dapat dilupai .. kalau ada orang kata , “kita yg muda2 nie memang lah rasa rindu sangat2 dekat zaman sekolah nie .. dah dewasa nanti , memang x ade nya nak sekolah2 nie .. so , statement nie x boleh pakai le .. “ . Sapa kata orang dewasa x suka zaman sekolah nie .. melalui amatan aku pada family aku , sebagai contoh pakcik aku .. One day die cite pasal reunion die dekat famili die dan aku dalam kereta . reunion tue dilangsungkan selepas berbelas-belas or puluhan tahun x jumpe .. dari cite dia , memang leh nampak , betapa kegembiraan dia x dapat digambar melalui kata-kata  .. dari nada cerita dia macam kawan2 , kisah2 time sekolah dulu, amat2 x dapat dilupai dan memang seronok berada time zaman tue …  dari situ aku nampak , even orang dewasa pun , rasakan zaman sekolah memang zaman yg special berbanding zaman2 lain …

Pada pandangan aku ,zaman sekolah memang better daripada alam pekerjaan .. dimana alam pekerjaan ini penuh dengan STREESSSS , NO FREE TIME , WORKSx3 dan banyak lagi tekanan yang lain.. tekanan demi tekanan yang dihadapi time nie , buat kite makin lupai saat2 dan zaman2 indah yang pernah kita lalui dulu ..disebabkan terpaksa menempuhi REALITI hidup nie … IMPIAN yang pernah kita inginkan time kecik2 dulu , sangkut ! or maybe hambar dan terus tersadai  ..time tue “We just have no more dreams that really can make us cannot sleep” .. so , for me dan mungkin ramai lagi yg rasakan alam kerja ini memang x disukai oleh ramai orang ..

SO THE REASON WHY AKU RELATE KAN SEKOLAH WITH HERBALIFE ….

Dengan HERBALIFE , we could start .. moment2 kite time sekolah dulu .. aku boleh jadi student balek .. dimana , aku boleh berIMPIAN SEMULA … rumah besar , kereta  besar dan sebagainya .. Then , aku juga punyai lebih banyak masa untuk digunakan bukan hanya untuk ulangkaji pelajaran or buat homework  , malah byk perkara lain .. macam , bola EPL .. sembang2 kosong pasal tue .. lagi pasal discovery channel , boleh take time sikit untuk ketahui something yang berada diluar bidang kita yg sememang nya tak akan masuk silibus pelajaran kita.. Tambahan lagi , kita ada time untuk hangout dengan member2 .. pegi sana sini tanpa perlu risau pasal apa2 .. Plus lagi ,boleh kembalikan zaman cintan-cintun time tue balek .. but this time in more better way , iaitu KAHWIN .. tambahan lagi kalau yg kahwin muda .. penuh dengan baik2 nya , hingga yg buruk dapat dihindarkan dan dilupai ..

 gambar : sembang-sembang pasal semua perkara
tanpa hirau tentang lain2 perkara .

So , mana peginya soal duit yg sekarang nie terlalu dikejarkan dan diutamakan .. soal duit nie , kita leh ibaratkan seperti ilmu disekolah , dimana .. sesiapa yg buat ulangkaji n kerja rumah akan dapat .. but eventhought , kita kadang2 skip pun ..still can get it jugakkan … bile kita nak EXAM , kita start struggle rite .. so , macam tue juga dalam herbalife .. when we facing a big problem yg berkaitan dengan duit , then kita struggle untuk atasi nya .. selepas masalah dapat diselesaikan … we could have our day back … 


Itulah yg ada dalam herbalife ,MONEY ! DUIT ! bukan yg pertama kita wajib letakkan .. GETTING A BETTER LIFESTYLE ARE WHAT WE STRIVE FOR.. but , semua itu terpulang .. your own business , you tetap kan sendiri for your own goal yg menentukan gerak kerja anda ..

gambar : let's get our best time back !

So , kepada kawan2 .. this is for real .. realiti nie akan jadi lebih seronok kalau dapat dikongsikan bersama kawan2 .. so , lets do this together .. keputusan terletak ditangan anda .. make your own dicision for your better future …

this is the reason why aku betul2 serius dalam herbalife nie ..  
assalamualaikum
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...