thts me

Tuesday, 11 December 2012

Bagaimana nak turunkan berat 30kg dan lebih ?





Semenjak berkenalan dengan Firdaus, BOB yang berjaya turunkan berat badan sebanyak 62kg sepanjang beberapa bulan, banyak juga perkara yang aku dapat belajar daripada dia !

Sedikit sebanyak bagaimana dia berjaya turun 62kg, ini yang berjaya aku intai daripada dia :

DO IT FIRST ! 
KEMUDIAN BARU PERBAIKI KESILAPAN ! 

Do what ? Do anything !

Tiada tindakan = sia-sia
Berfikir panjang tanpa sebarang tindakan = sangat sia-sia

Ramai juga yang bertanya kepada bob bagaimana nak lose banyak weight ? 
Jawapan dia mudah je ! MULA LAKUKAN SESUATU !

So, kalau kalian berhajat nak turun berat dalam angka besar, aku cadangkan lakukan langkah pertama dengan hubungi mana-mana wellness coach ataupun aku sendiri ! Banyak lagi pengalaman aku boleh kongsikan kepada kalian pada masa akan datang ! Baik dari segi rutin senaman harian mahupun makanan. It's gonna be Awesomeeee!

sekian 

Lose Weight and Get In Shape ?
Contact me NOW ! 
0174963112
-SEMOGA BERJAYA-


Monday, 3 December 2012

Kahwin ;)

Haiishhhhh ,




Muda-mudi sekalian Apa Khabar ?

Jika kalian diantara orang yang bercita-cita untuk Mengemudikan Alam Perkahwinan pada Usia yang Muda ! 


SILAKAN ! 

Kalau korang tanya aku samaada korang sudah layak untuk berkahwin atau tidak ? Ini adalah jawapan daripada aku !

Keputusan untuk berkahwin ini adalah Hasil Kematangan Kalian sendiri dalam menetapkan ia bila. Jadinya , Hanya kalian sahaja yang tahu akan BILA masa yang paling sesuai. 

Aku sama sekali tidak pernah Menghalang buat kalian untuk Kahwin Muda. Malah menggalakan lagi adalah ~ Malah aku bukan WALI kalian untuk tak kasi kahwin hehehehhe ! 

*Ecehhh - ecehhhh  ! macam lah aku dah berkahwin sampai nak nasihat2 orang nie ! hahaha. Dah orang tanya, aku bagi jelah pendapat aku !

Sememangnya aku bukanlah penasihat terbaik mahupun pakar dalam memberikan serba serbi kepastian buat kalian untuk Berkahwin seusia muda ini, Tetapi bagi pendapat aku serba sedikit "Kalau kalian cukup mampu untuk Handle Problem dalam Herbalife nie, Rasanya kalian cukup-cukup sangat mampu dah untuk Berkahwin Muda !" 

WHY ? Don't ask me why, cumanya I found some MATURITY from all the members yg buat Herbalife eventhough muda lagi ! Itu sahaja yang Alasan serta Penguat yang aku boleh katakan ! 

Bagi aku lah ya-
*jangan marah pula kalau korg tak sependapat

MONEY ? It's not the BIG DEALS, Do commit do Herbalife, I Will Coach You as Much as I CAN ! Thats all. Insyaallah, Pengalaman akan Mematangkan Kita. Cumanya BIJAK lah dalam melakukan Keputusan !

Akhir kata , Silakanlah BerKAHWIN ,"Jangan Lupa JEMPUT Aku YA ! hehehe !" Aku Tumpang Gembira. 

Janganlah sebab aku tak Decide untuk Kahwin awal kalian tak nak kahwin pula ! Ce jadi macam mmber aku sorang nie, chill je ! umur 19 , nak fly dah gie australia , relek je decide nak kawin sblum FLY ! Tak perlu dorongan aku pun, DUIT bukanlah MASALAH UTAMA ! Cumanya Apakah Kalian SUDAH BERSEDIA ? itu sahaja ! 


Aku Bila ? Toksah tahu lah ! Sampai seru adalah ! hahahahahhahaha

Salam ;)


Tuesday, 27 November 2012

Gigi

Salam semua. 



Kenapa GIGI yang dijadikan tajuk ? 
haha, sebenarnya saja je aku nak update this blog. Since berminggu-minggu yg hampir masuk sebulan lebih tak update. 

Yeah , GIGI ! 

Sedar atau tidak sebenarnya sebelum masuk bulan Ramadhan hari itu ada berlaku kemalangan kecil pada aku dan menyebabkan Gigi aku terkerat SEPARUH . Kah3. Sedih ada dan Kelakar pun ada bila aku dok teringat balik. 

Macam mana boleh patah ? Kemalangan tue bagaimana ?

Asalnya nak biarkan rahsia, tetapi alang-alang dah buka cerita biar kasi sampai habislah. Bagaimana berlaku,TRAGIS sungguh ! Aku tercampak dari Motor ! Ceritanya mula begini ,

-Kejadian berlaku beberapa hari sebelum nak masuk bulan Ramadhan. Setelah pulang daripada salah satu event herbalife aku iaitu HOM , aku terus plan untuk ke Alamanda dengan kawan. 

-Naik motor je pergi alamanda. Biasanya kalau bawak motor memang aku konfiden je selalu, dan dan malam tue konfiden aku hilang. 

-Jam 11 malam , kereta mmg tiada. *di sekitar roundabout---->cara laluan yg aku gunakan begini


-Biasanya aku "Layan" ok je, entah kenapa malam tue konfiden x bagus . Terbabas pulak ! 

-Luka seluruh badan takde, calar pun takde tuuup tupppp GIGI dan BIBIR aku juga yang kena. sebab apa ? sebab TERBABAS pastu Directly mulut aku jatuh dekat Penjuru Laluan Pejalan Kaki.  

Bibir Angelina Jolie !

Sedih memang sedih , namun tetap bersyukur kerana masih diberikan kekuatan untuk puasa penuh walaupun sebulan makan Bubur dan Shake je. Maklumlah gigi Rapuh ! So , skrg pun still sama lagi cuma dari segi "Strength" pada gigi tue makin kuat walaupun goyang-goyang tue ada sikit.

taaadaaaaaaaaaaaaa-nie rupa gigi aku skrg. kah kah kah 



Ini rupa aku sebelum dan selepas kejadian:-

sebelum
selepas

Hahahahahaha

Ok, Moralnya disini : Tiada moral apa pun, teruskan menunggang. itu sahaja.

Terima kasih kerana membaca !



Tuesday, 30 October 2012

Lari, Senyum dan FITCLUB.

Salam semua.

Masih ingatkah lagi pada Larian Senyuman ?
Dukacitanya saya ingin Maklumkan bahawa Larian Kita ditukar TARIKH !

Bukan pada Tarikh 10hb November 2012 seperti yang dimaklumkan di Entri yang lalu ini Entri Lari dan Senyum ! ! Tetapi ia ditukar tarikh pada Seminggu lebih awal ! Iaitu pada 3hb November 2012.

Buat kali pertamanya, Larian Senyuman ini dikaloborasi dengan FITCLUB yang dianjurkan oleh Mohd Firdaus aka Bob (yang telah berjaya Lose Weight 62kg)

So, hasil kerjasama Mohd Firdaus, saya dan juga Kawan-kawan kami , kami akan adakan LARIAN SENYUMAN EXTRAAAAAA EDITION ! <--- ini nama bagi pihak kami. Yang BOB nya x pasti apa nama mereka !

INILAH DIA !



Siapakah dia Mohd Firdaus nie ? 

me and bob ;)


Jikalau kalian masih tak kenal lagi BOB nie, xpe ! aku kenalkan. Bob nie adalah seorang Coach jugak dalam Herbalife ! Beliau juga telah berjaya Turunkan 62kg dalam tempoh 11 bulan ! *hebakkk tak ? hebakkk kan !!!!


Baru-baru ini, beliau telah dipilih sebagai salah seorang Juri bagi Pertandingan MasterChef Malaysia. Boleh saksikan beliau di Astro ! 



Buat kali pertamanya dia akan bersama-sama kita untuk kita sama-sama lakukan Larian dan FITCLUB bagi Mencecah PEMBAKARAN KALORI yang TerTINGGI kerana bob nie seringkali lakukan senaman sehingga pembakaran kalori 1100kcal-1200kcal dalam tempoh 1jam setengah hingga 2 jam. Sedikit sebanyak Aktivitinya akan dikongsikan dan dilakukan BERSAMA ! 

Jika kalian masih lagi tertanya-tanya Bagaimanakah BOB nie berjaya lakukan untuk turun 62kg dalam 11bulan, MOHHHHH le kita turun ramai-ramai bagi kita jumpa Mohd Firdaus dalam Larian Senyuman - Edisi Kedua - Extra Edition !- 

So, apa lagi ! 



Tarikh : Sabtu (3hb November 2012)
Masa : 7pagi - 9pagi 
Lokasi : Bersebelahan Kedai Kopi (Seperti Gambar yang tertera), Taman Tasik Shah Alam.


Link Lokasi-by google map-Kedai Kopi, Taman Tasik Shah Alam

Mari meriahkan ramai-ramai ! Sasaran kami untuk buat kali pertama ini adalah seramai 8-10 orang yang akan hadir ! Apa TUNGGU LAGI ! Save your Date RIGHT NOW !!!!!

JUMPA DISANA ! 




Friday, 26 October 2012

Success !

Salam semua,




Tahukah anda aku sekarang tengah punya masa untuk menulis something on this blog hehehehe dan dengan rasa rendah dirinya Today I would like to share about my thought on SUCCESS !

ok. Tahukah anda yang Kejayaan aka Success ini punya formulanya ? Jika kalian tahu , Apakah formulanya ?

As Life is kinda of thing yang tiada Ketetapan yang Khusus, So, apa sekali jawapan anda semua should be Right ! their is no right and wrong BUT apa yang boleh aku perkatakan yang kesemua jawapan anda Secara UMUM-nya akan jadi macam ini ! 


SUCCESS = EDUCATION + MOTIVATION
(Success starts with education, followed by motivation!)

Setuju dengan apa aku katakan nie ? "success starts with education, followed by motivation!" Jika YA, Well then Thank You !


So, The Equation is Simple ! sekali pandang pun dah bole faham dah apa yang tersirat disebalik 2 perkataan itu ! "Education" dan "Motivation". Tetapi Bagaimanakah untuk kita perolehi ia ?


OK !




1.Bagaimana untuk kita dapatkan Education ?

First of all, Education is very related with Knowledge(Ilmu)! So, how I define EDUCATION ? 


EDUCATION = getting KNOWLEDGE (dapatkan ILMU)

Yeah , Getting knowledge itulah Education means for ! So, bagaimana untuk kita dapatkan ilmu ? Jawapannya, daripada seorang Guru/Cikgu/Pensyarah/Ustaz/Ulama DLL. So, nampak tak resepinya bagaimana untuk dapatkan Ilmu ? Belajar daripada seorang Guru ! 

Ilmu apa yang ingin didapatkan ? ia bergantung pada Bidang or Perkara yang kita cari ! So, kalau nak jadi Cikgu, Engineer, Doktor, Pensyarah dan Sebagainya surely kita kena belajar daripada Para Guru, Cikgu dan Pensyarah UNTUK PEROLEHI APA ? Perolehi I-L-M-U , Yeah ILMU !!!!! Daripada mereka lah untuk kita perolehi hampir kesemua Skop Ilmu untuk dipelajari dalam kita kearah Cita-Cita dan Matlamat kita ! 

Bagaimana untuk klasifikasikannya ? Orang yang berilmu ini ada martabat dia atau ada peringkat-peringkatnya. Kalau dalam bidang akademik, basicly it's on their Sijil ! seperti Diploma, Degree, Phd , Master n so on ! So, daripada situlah untuk kita mengenal tahap ILMU seseorang itu !

TETAPI ! Lengkapkah Sudah Equation "SUCCESS" kita jika kita hanya BER-ILMU ? YEAHHHHHHH , BELUM LENGKAP LAGI !!!!! sebab seterusnya kita perlukan MOTIVATION !




2.Bagaimana untuk dapatkan Motivation ?

Yup, Bagaimana ? Ok , Motivation is kinda panjang halnya sikit ! Sebab Motivation ini sangat-sangat rapat dan ia adalah di Tujuankan untuk LIFE (Kehidupan). So , Diskripsinya yang aku buat Motivation is for our LIFE !!!!! 


MOTIVATION = for our LIFE (untuk KEHIDUPAN kita)


So,Apa Perlunya Motivation ? To keep Do the things we did !

Then, How to keep Motivated ? First you need to define your Life ? What is Life about for a Success ? Life is all about putting all our Knowledge into REALITY !
How to do it ? To do this , we need somebody that we called them as Mentor/Coach. Yeah , a Coach ! Basicly , mungkin kita sendiri lihat yang Guru dan Coach nie tidak punya kelainan langsung ! Actually we are Wrong !



The differences are - The Teacher teach us about the Knowledge that they had learned ! 

While - The Coach teach us their Experience. Means they teach you with "their Knowledge that they already use it in their Life". Means, They already connect their Knowledge into the Reality !


Secara Khususnya apa yang akan diajar oleh seorang Coach or Mentor adalah lebih kepada cara untuk BERTINDAK atau LAKUKAN dengan Ilmu yang ada dan Memantau kalian sehingga perlakuan itu Betul ! sebab mereka telah pun laluinya ! 

So, bagaimana klasifikasinya ? Mudah , Lihatlah pada Dirinya ! Maksud aku kejayaannya ! Jika Kalian mahu capai Kejayaan Kalian sehingga tahap itu , pergilah belajar daripada orang yang telah berjaya ke tahap itu ! Sebab mereka ini telah Berjaya mencapainya. Means , Dari segi Fizikal dan Mental (yang merangkumi Logik dan Emosi) mereka telah berjaya kawal dan mereka tahu apakah Fizikal dan Mental yang perlu ada untuk ke tahap itu ! Senang Cerita , Ikut Sahaja apa yang mereka LAKUKAN untuk ketahap itu ! Jika mereka Menari , menarilah ! Jika mereka bergolek sakan , bergolek sakan lah kalian ! 

Tetapi apa yang memberikan kelainan antara Dia dan Diri Kita ? PERSONALITI yang membezakannya ! Personaliti means Value apa yang kita Bawa bersama-sama dalam On The Way kita nak capai TAHAP itu ! Paham tak ? Klu tak faham buat-buat faham jelah. hehehe

Makanya , daripada dua perkara inilah yang akan terhasilnya Results iaitu SUCCESS !! and inorder untuk kita capai kejayaan yang lebih besar. Yeah , Tinggikan tahap pada Education dan Motivation ! Tinggikan lagi LEVEL Education kita dgn Guru yang Higher level ! dan Tinggikan lagi Motivation kita dengan Mentor yang lebih tinggi Pencapaiannya (sejajar dengan kehendak anda) !

So, dapat tak apa yang nak sampaikan ? Hopefully entri yang tak seberapa ini sedikit sebanyak dapat membantu kalian dalam mencapai kejayaan anda. 

Sekarang yang tinggal hanyalah TINDAKAN ANDA untuk dapatkan kesemuanya ! Good Luck for that !


Entri ini adalah sekadar Kompas yang menunjukkan Mata Angin. Yang menjadi Peta anda adalah Guru atau Cikgu. Yang menjadi Pembaca atau Pentafsir Peta anda adalah Coach dan Mentor anda (yang mana dialah yang akan menemani anda sehingga pehujung jalan. Jikalau tiada ? tak sampai lah anda !) So yang menentukan Destinasinya adalah Diri Anda Sendiri! 


Oppsssss !


Sedikit tambahan : Apakah SIKAP yang perlu ada untuk menjadi seorang yang Berjaya ?

1. Spendkan BANYAK masa dan ruang untuk Belajar ! (*dan kita tahu ini memerlukan perngorbanan kita pada Wang Ringgit. Nothing is Free Nowadays ! dan Jikalau Free pun, It's depends on How Hardly we are going to get it ? Kalau tak SUSAH makanya ia akan dianggap MURAH walaupun pada hakikatnya ilmu yang diajar itu MAHAL sebab kita sendiri yang tak nampak Value on the Knowledge ! ) -Knowledge-

2.Cepat-cepat tangkap dalam pembelajaran tersebut ! (*Be serious on Learning , but Somehow when u are so Hard to go for the Class sebagai contohnya Tiket untuk kelas tersebut menelan belanja Ribuan Ringgit pastinya kita akan Belajar betul2 . Am i right ?)-Knowledge-

3.Bertindak Tanpa Ada Keraguan !(*sebab kita punya Coach or Mentor yang bakal perbetulkan kesilapan kita ! So kenapa perlu risau pada KESILAPAN ? More Mistake we Have Done , More We will learn from our Coach !)-Motivation-

4.Ulang balik nombor satu ! (*Buat balik dengan belajar Ilmu yang lebih tinggi , pembelajaran yg lebih meluas dan bersama Mentor yang lebih Berpengalaman untuk perolehi kejayaan lebih besar)-Motivation-

Thats all. ;)


Sedikit tambahan lagi, Bagaimana untuk kita selitkan ini dalam Herbalife ? 

Well , i'm still new in Herbalife ! but yeah, the Old one (means yang Lebih Berpengalaman), what they already do ! For the Education, They learn on How to do it and be Distibutor Herbalife ? We already have the class , Its is ZERO2HERO ! We will learn Everything secara Teorinya di Zero2Hero. Included on the products, How do the Doctors in Herbalife already did Teach the Speakers, then they will teach to us. 


Then, How to keep Motivated to keep doing it until we achieve Certain Target ? Come to SPECTACULARS ! All the Mentor will share with u on Why They do Herbalife ! How all the Chairman's club and the Presidents Team do Herbalife. Even your Coach also will learn from all the Speakers ! Then , u will see the Posibilities on how to achieve it ! because they show us their Experience ! 


So, Are You Coming to Zero2Hero(17n18 November) and Spectacular(On January 2013) ?
*tickets are still available right now for the both Event !

DECIDE NOW ! 


SALAM SEMUA :)

Sunday, 21 October 2012

Lari dan Senyum :)

Salam semua



Last saturday, saya banyak habiskan masa dengan beberapa aktiviti ! Antaranya adalah Larian Senyuman *yang tak berapa nak senyum pun. 

Jujur kata, tujuan post kali ini hanyalah untuk share serba sikit hari bersejarah aku ini. First time anjurkan event yang mmg nak kata paling Sederhana lah atau ayat kampungnya Larian nie sgt Simple !

Some photo that I would like to share ! ;)

 -Dihadiri oleh empat orang sahaja. haha satu kejayaan besar buat aku daripada lari sorang-sorang-

 -We still wear the brand-

  -Bila larian bermula, semua mula tersenyum-

  -Muka bila dah penat-

  -I love the camera. xoxo *stylo beb-

  -Si atop nie, semangat pada awalnya. Tetapi pastu PENAT dah. Mudah2 je dipotong org. tapi takpe ini bukan perlumbaan *tetap tersenyum si atop nie-

  -Sedih, tengah2 lari tiba2 hujan. aghhhhh-

 -So , nie lah kami. 4 peserta yang dah berjaya jog *walaupun se round je sebab hujan tetiba-


Larian nie bukan lah bertujuan untuk adakan perlumbaan atau apa sekali pun. Lihat pada iklannya pun dah tahu. Ia hanyalah bertujuan untuk menggalakkan kawan2 (non-herbalife related and herbalife distributor) sama-sama join sekaki untuk sama-sama bersenam. 

Kenapa diletakkan nama Larian Senyuman ? 
Saje ! senyum itukan sedekah. 

Insyaallah, Jika tiada aral yang melintang Larian seterusnya bakal diadakan. Dijangkakan pada : 10hb Nov , Hari Sabtu, Minggu Pertama November ! *sebarang pertukaran akan dimaklumkan di FB saya !

Masa : 5.30ptg-6.30ptg dan Tempat diadakan di tempat yang sama. Iaitu, Lokasi : Tasik Shah Alam , Seksyen 7. <-- ingat seksyen 7 ya. jangan salah tmpt sbb shah alam ini banyak Tasik !

Aktivitinya : Simple, Sasarannya hanyalah untuk melakukankan Slow Cardio tetapi dalam Jangka Masa yang Panjang iaitu Sejam (aka 60 minit). Lariannya tidak lah terlalu laju ! Hanya lah 3 round dilakukan. So , satu round kita akan berlari selama 20 minit !  So, Jangan Risaulah bagi sesiapa yang berbadan besar, cepat tercungap dan semput bagai. Anda tidak akan ditinggalkan. Ini bukan satu PERLUMBAAN tetapi ini adalah LARIAN BERSAMA *sambil tersenyum ! hehehe. Yang paling penting, Bagi yang nak Lose Weight ini akan membantu anda utk Naikkan Kadar Metabolisma Badan. Dan yang lain akan Menguatkan lagi tahap JANTUNG MASING-MASING. 

So, Sasarannya tak terlalu besar. Sekitar 5-10 orang pun dah cukup cantik untuk kita adakan larian ini ! Lagi ramai lagi meriah lah ! *tidak terhad kepada Kawan-kawan Herbalife sahaja ! terbuka kepada semua yang nak jog sama2 je. 

Agaknya kalian mai tak akan datang nie ? SEMESTINYA KAN ! ;) 
Ok itu sahaja ! Jumpa kalian semua ! 

Sebarang info untuk dihubungi silalah SMS/Call ke nombor contact saya ! 0174963112 (Omar Isa). Ataupun bole terus ke FB saya sebab saya banyak update apa-apa event or sumthing else di fb. nie LINKNYA ----> https://www.facebook.com/igauanhidup

SALAM

Monday, 17 September 2012

Founder's Circle ber"Gangnam Style" ;)

salam semua . 




Aku baru pulang daripada Herbalife University di Macau . Nanti aku share apa yang aku dapat di sana . Pepahal pun , enjoy this VIDEO . 


Founder's Circle ber"Gangnam Style" ;) 


*tak ke-comel namanya tue . hehe 


TERIMA KASIH KERANA SUDI MENONTON ;)


Friday, 7 September 2012

Permulaan aku dulu.

Salam semua . Rasanya masih belum terlambat untuk aku ucapkan SELAMAT HARI RAYA buat semua . Raya sebulan right ! Mohon ampun dan maaf zahir dan batin . Kowt-kowt ada terbuat silap tanpa sengaja ;)


Aku dan bob yang already lose 62kg in 12 month dkat 1st Z2H aku ;)

lately , aku banyak kali teringat akan bbrpa perkara yg aku pernah tempuhi. entah kenapa ? hal-hal nie buat aku teringat balik macam mana aku dahulunya dan bagaimana permulaan aku. Somehow, bila teringat balik , banyak juga perkara yang dah berubah pada aku. 

How do I found Herbalife ?

Actually , aku ACCIDENTLY jumpa herbalife nie. Hal ini berlaku pada pentengahan bulan 10 tahun 2011 and still fresh in my memory about this story. Time tue aku tengah cuti 1st sem asasi aku. 

Aku berjumpa herbalife melalui ex-schoolmate aku . Dia adalah Senior aku time aku sekolah menengah dulu. Nik Hairul Amri namanya. Aku terjumpa dia di majlis tahlil kat masjid area rumah aku. Masih ingat lagi , kami berjumpa dengan dia pakai T-Shirt herbalife yang tertulis "Have You Had Your Shake" dan dia pakai Button "Turun Berat Badan Anda , Tanya Saya Bagaimana". Kami sebelum nie sememangnya x kenal sangat satu sama lain , setakat kenal MUKA dan NAMA je . 

Bila terperasan dia di majlis tue. So , aku sapalah. cerita mulanya sembang pasal hal-hal sekolah kami dulu. Bila ditnya study dia, barulah aku tahu yang dia study di MSU dengan dia Fullied Support by himself . Suddenly , aku pun berminat utk korek lebih lagi . haha . terkejut beb , he still 19 and independently support for his study fee. I wondering how ! he can be like that. Tambahnya lagi , dia dah pakai kereta time tue.Walaupun kereta family, tapi kos tanggungan untuk belanja kereta dia setel sendiri. Pastu , he already Travel ke 2 buah negara Bangkok and Korea . Time tue umur 19 ag dan aku sendiri tak jauh beza pun umur dengan dia just 18 time tue.

So , bila dilihat independentnya dia. aku interested to know about him. Suddenly dia cerita pasal Herbalife yg tertera pada Baju dan Button dia.Then , i'm invited to attend satu Gathering Customer Herbalife called STS pada sabtunya. 

Datang punya datang , then , baru aku tahu yang herbalife is sort of MLM company. Aku pun adalah terfikir about tarik menarik orang dalam niaga nie seperti apa yang disebut-sebut. Afterward , aku pun macam kurang berminat dengan hal2 nie. Somehow, I do found something yg aku really want to be. Aku admire dengan sorang akak nie. She do herbalife as Part timer (*apa kebetul ke istilah aku nie) Dia student Opto kat Uia , Kuantan (kalau x silap). How strongly she are time tue , dimana dia bravely do Herbalife walaupun time tue dia tidaklah sepenuhnya direstui oleh ayahnya. Dia lakukan sales , turun event , dan ke oversea such as korea independently with her own money, dia usahakan hampir semua hal sendiri walaupun sedikit sebanyak di halang oleh keluarganya sendiri. Susahnya dia macam mana ? kalian boleh jumpa dia sendiri . Namanya Kak Hanani , aku panggil dia kak nani. 

Then, I wonder why . She became so strong to do her Part Time job. Mmg semua orang2 Herbalife Strong camni ke ? 


nie lah kak nani dan suaminya abg aizat
*kak pinjam gambar ya ;) 

The best part is time tue dah ramai STUDENT yang do have BIG ACHIEVEMENT in herbalife. I still remember Kak Maryam stand on the stage share about her story yang dia have NO Driving License dan time tue income dia around 20k KOWT kalau x silap, income as Get Team member and she still a student. Tak berapa pastilah incomenya time tue sbb tue bukan main point aku ke sana masa tue.


This is kak maryam dan abg hafiz . inspired with their hardworkship

and plus , the one and only Student yang stand as Mill Team time tue Kak Mel. Her story sgt buat aku inspired and at the moment I do really INTERESTED with HERBALIFE.


Nie adalah kak amalina peter dan abg abqari . truly inspirition for all young generation
*kak pinjam gambar ya ;)

Seorang lagi. Di STS pertama aku tue , aku duduk sebelah member Nik. Zulhusni nama dia atau orang biasa panggil dia Uni. Berbadan sasa aka TUFF dan Friendly dengan aku time tue eventhought aku nie newbie. This really make me comfortable as i'm stranger at that moment. Bestnya lagi, dia datang lambat time tue sbb dia dari UMP dan sanggup turun event STS tue dkat Times Square. TURUN HANYA SEMATA-MATA UNTUK EVENT STS TUE JE. Jauh tue beb.

Nie lah zulhusni ( yang tengah2) , yang kanan tue Musoddiq namanya ;)

Story2 dorang nie INSPIRED ME a lot. THEN , itu yang buat aku Decide untuk go on with HERBALIFE. 

ESOKnya, selepas STS . aku Di ajak Nik untuk turun ke Booth di Uitm Shah Alam untuk 3 hari .Time tue, I KNOW NOTHING. Aku tak tahu sehabuk pun pasal Wellness evaluation nie. Tapi TARAM JE ! Yang penting niat aku time tue aku nak ke booth sana sbb nak BELAJAR something about herbalife. 


At my first booth

The first day at the Booth ! Barulah aku kenal Penimbang Tanita, Wellness Form , Barulah aku tahu pasal Komposisi Badan aku sendiri. Kat sana aku belajar satu persatu-satu. Belajar camne nak Guna Penimbang Tanita dan Camne nak ketahui Tahap-tahap IDEAL untuk badan setiap individu. Then , disebabkan itu adalah first day aku as Distributor Herbalife, First day aku turun booth, serta First day aku buat kerja herbalife nie. end up aku TAK DAPAT TIMBANG SESIAPA PUN yang dapatnya aku timbang diri sendiri je . hehehe. After that , Barulah aku tahu yang aku nie UNDERWEIGHT RUPANYA ! 


So, then. Aku mulakan first Gain Weight program and i manage to gain 3kg in few weeks ;) 

Daripada booth tue, aku belajar banyak perkara. So , dari situ aku manage untuk buat Shake Party dan Booth . My First Shake Party dekat Sebuah Tadika . Timbang semua cikgu2 tadika. End Up , takde sesiapa pun yang start program . hahaha . its ok , permulaan tak selalunya baik . Tetapi , daripada situ aku dapat KEBENARAN buka satu booth time tadika tue buat Graduation Day untuk pelajar-pelajar dia . Booth tue aku buat sorang2 je sbb time tue my sponsor nik ada event di johor .


Dari situ , aku dapatlah dalam 10 orang aku timbang dan daripada sepasang parent aku dapat set-kan satu appointment untuk Shake Party kat rumah dia bersama jiran2 dia. Mostly yang aku timbang , dorang semua share about their daily food intake . so , dari situ aku dapat tahu bbrpa info why Viseral Fats orang yang nie TINGGI , Why ada orang Beratnya KURANG tapi Lemak dalam badan tinggi and macam-macam lagi. I do learn a lot.

Then , dalam minggu tue jugak . Ada Event ZERO2HERO. Sedihnya , time tue aku CLASH dengan vacation family aku sendiri di Langkawi. Vacation tue mmg dah dirancang awal dan time tue pulak ayah aku saja nak bawak adik-adik aku try naik Kapal Terbang. So , tiket aku sekali lah dah ditempahnya. Kalau dilihat pada situasinya, Sememangnya susah untuk aku ke Zero2Hero time tue. Lagi-lagi bila aku baru sahaja seminggu dengan Herbalife dan Income aku still ZERO lagi time tue. Apalah sangat kekuatan pada aku untuk aku TAK PERGI Vacation family aku tue kalau nak dilihat pada apa yang aku perolehi daripada herbalife. Income ciput pun takde lagi. But , disebabkan event seterusnya pada 4 bulan lagi. So , aku decide untuk pergi jugak dan belajar disana. Then , akhirnya aku pergi walaupun my family tak berapa benarkan . hehehehe. *actually , paksa parent untuk benarkan pergi tapi dengan cara yang lembutlah ;)

So , first time aku turun Z2H pengalaman kat sana mmg OUTSTANDING !!! Sesi belajar , PARTY dan macam-macam lagi ada kat sana. Tema PARTY time tue BACK TO THE SCHOOL. So pakaian semua pakaian zaman2 sekolah lah.




I do met several people yang dah make big income with this herbalife oppurtunity included
Bob dan Abg Rudi ;) masa tue income Bob around 4k je dan abg rudi around 16-20k kalau x silap.
skrg ? bob already earn his Get team income 33k last month dan abg rudi earn 
his Mill team income 86k last month ;)

After Z2H , I do really working hard to achieve my Supervisor. Bila dah belajar MESTILAH di aplikasikan right ? So Shake Parties i do a lot bila aku masuk U semula. Dalam seminggu tue dapatlah jugak aku timbang around 50 orang kawan-kawan aku. Semua Bilik-bilik member2 aku bedal wat shake party. 

So, daripada situ aku dapat bbrapa customer dan yang paling best dari situ aku mula coach kawan aku NASYAZWAN aka Atop . Dia dalam sebulan turun 12kg beb ! 


banyak kali beb aku follow up si attop . nie semua jumlah kali follow up aku selama satu bulan bbrpa hari.



aku ber-shake party dan buat wellness evaluation di bilik-bilik kawan aku.

Alhamdullilah . After few month usaha , AKHIRNYA aku achieve SV pin ! just konsisten dan komited lakukan. Insyaallah akan achieve.

So , thats all. This is my beginning . Tak lah terlalu susah dan tak juga terlalu senang tetapi apa sekali pun KEPUTUSAN yang aku buat , aku akan KOMITED lakukan ia sebaik mungkin. 

DO STRIVE FOR YOUR SUCCESS GUYS !! 

What make you to do something ? enlighten yourself guy ! Pergilah cari jawapan kalian diluar-sana . itu je pesanan yg aku nak sampaikan . all da best semua. wish u guys all da best dan jangan lupa doakan untuk kejayaan aku juga . Doakan Target aku TAHUN INI tercapai , just tinggal 3 bulan je lagi sebelum nak masuk tahun 2013. Doakan ya ;) tapi target kalian pun jangan lupa ! ;)  

ok Assalamualaikum ;)

p/s : sesiapa berminat untuk berkenalan dengan herbalife , mungkin berminat untuk kenali dengan nutrisi atau mungkin berminat nak cari part time job . Do contact me . SMS aku or PM aku di FACEBOOK aku , nie LINK or DM aku di twitter , nie LINK nya . TQ 
  






Friday, 20 July 2012

Ahlan Wa Sahlan Ya RAMADHAN ;)

assalamualaikum to all muslims 


Disini aku ingin mengucapkan Selamat Berpuasa duhai saudara-saudaraku yang dekat , mahu jauh nun di perantauan sama. RAMADHAN Alhamdullilah KEMBALI :)

happy right ? hahaha  

pesanan tulus ikhlas buat diri ini dan rakan-rakan , solat terawih sama-sama lakukan ya ! 

    " Don't simply give excuses when your are not in mood , think wisely and do it "
                                     *this word special for your Body Result

Announcement . i'm going to get my healthy and fit lifestyle in order for me to gaining weights (in healthy way). so , do care about me because i'm going to change my look this aidilfitri *ye ye je aku nie hehehe tapi pepahal pun insyallah ibadah tetap diutamakan ;)  

sekali lagi , selamat berpuasa semua. 

       Sihat Bertenaga di bulan puasa , cantik bergaya di hari raya --> do pm me if you are
                                                                                                  interested to gain ,  
                                                                                                  lose or maintaining 
                                                                                                  weight during 
                                                                                                  ramadhan at this link
                                                                                                  facebook or twitter

Thursday, 14 June 2012

Bermimpilah ;)

salam semua





" have you had your shake today ? " .. 


lately , traffic pada blog aku nie meningkat dengan mendadaknya .. kenapa ? mungkin sebab cerita aku ada dicanang dia blog kawan aku sorang nie (nie link dia http://sakinahridzuan.blogspot.com/ ). 


-time nie lenjun , lepas jumpa customer (muka aku abaikan)-


Actually , journey aku bukan lah menarik mana pun kalau nak dibandingkan dengan orang yg lebih lama dengan herbalife .. bagi aku , kelajuan bukanlah sesuatu yang aku boleh banggakan tetapi PENGALAMAN dan JOURNEY yang dihadapi oleh seseorang itulah yang sepatutnya. 


-nie izha , time nie sama2 dekat booth kat UKM-


yes , achievement aku memanglah lebih tinggi dan lebih cepat berbanding sesetengah orang sekarang nie. tapi , aku nie still patut dilabelkan sebagai ORANG BARU yang masih lagi byk nak kena belajar .. 


-nie faizrul, cool je orangnya- 


bagi aku , sbnrnya pencapaian kini datangnya BANYAK daripada TEAMWORK kami .. daripada yang atas2 sehinggalah kebawah-bawahnya malah tak lupa juga sideline2 yang byk betul membantu. 


mana taknya , orang barukan semua benda zero !! so , byk sangat perlukan pertolongan .. 


tapi , apa2 hal sekali pun .. kejayaan tinggi or rendah yang kita ingin capaikan mesti bermula pada diri kita sendiri .. komitmen daripada kita datangnya dulu kemudian baru akan dibantu oleh orang sekeliling .. 


pada bulan 2 yang lepas , selepas SPECTACULAR .. time tue aku still lagi SUPERVISOR .. tapi , time2 supervisor tue lagi .. aku dah decide untuk going for GET TEAM for this year .. DESIRE mmg kuat beb time tue .. SERIOUSLY aku tak main2 ngan aku punya target tue .. 


then , apa aku buat .. aku start buka langkah untuk build my organisation .. i was like a DUMB yang punya CITA-CITA yang besar gaban.. supervisor lagi beb !! 


time2 aku nak going for that , DALI pulak freshly baru naik GET TEAM .. so , mmg peluang cerah lagi bagi aku .. apa aku buat ? aku asyik2 interview dia cmne nak go for GET TEAM dan jawapannya yang diberi ? pie tnya dia sendiri tak pun jumpa upline masing2..  sbb apa kena jumpa ? sbb keperluan or kekurangan masing2 berbeza-beza .. so , pie tnya sendiri .. *bagi yang nak jelah, kalau x tak nak takpe .. *ehh , tapi aku belum get lagi tau .. hehehehehe


journey , sememang x senang .. kena sanggup lah hadapi .. tapi , takpe because i have DREAMS yang aku nak kejar and every night I dream HUGE DREAMS. 


dan aku ingat lagi , aku BETUL-BETUL BERMIMPI seperti aku bermimpi macam 
aku BUDAK2 dulu .. 


pelikkan ? 


for me, Never To Late to Begin !!! never to late to start dreaming or begin for everything .. 

actually , baru2 nie nama aku disebut-sebut untuk beberapa perkara .. antaranya about my last month income yang lebih daripada 10k .. well , it's me .. tapi , sebenarnya ramai sangat orang yang membantu aku disebalik pencapaian nie .. siapa dia ? nnti aku akan share seorang demi seorag siapakah mereka , lagipun x lama lagi dia pun akan jadi antara orang yang akan berdiri sebaris dengan aku (ceh , macam dah gempak sgt je aku nie .. hahahahahhahaha) .. just tunggu !!! or nak berdiri sebaris sama2 (think about it) .. so , all da best .. 

-my last month check statement, rm10k yeah quite big for me-

btw , kalau nak contact aku boleh contact melalui facebook https://www.facebook.com/igauanhidup atau twitter https://twitter.com/#!/omarisa93 .. k all da best .. salam ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...