thts me

Wednesday, 25 January 2012

Makna Disebalik Kata " Tak apa !! "

salam semua


gambar : it's ok !! , tak apa !! .


As an independent distributor herbalife , setiap EVENT like HOM , STS , Z2H , Spectclr dan sbagai nya .. mmg is the most important thing in order to keep our business keep on going ..
evnthougt without guest pun , still kne keep going .. WHY ? .
sbb every single event , we could learn new things .. sbb mcm aku dan bagi aku dan juga org2 herbalife lain , we all keep on learning new things every single event and training.

Sbb satu per satu akan keep di ajar .. mungkin satu perkara nie xde diajar kat event nie , then diajar kat event satu lagi yg lain masa nya .. byk perkara dan most of the time pie event2 yg berbeza akan blaja bnde2 yg berbeza ..

tpi , aku tkut gak bile nk sebut pasal bnde2 nie , sbb aku kekadang ada jugak tak hadir .. atas mslh2 tertentu .. tapi jgn diikutkan le contoh yg tak baik aku nie .. HEHE ..





gambar : NST harini Amalina Peter - A blogger who reportedly earns RM30-40k a month since she joined Herbalife has grabbed the attention of the public who wanted to learn more about her . Herbalife is just getting started . Who want to join us ? :)



FYI , kite lihat mcm org2 yg dh lebih berjaya berbanding aku .. contoh pertama mcm KAK AMALINA PETER .. mill team termuda setakat nie .. average income 30k - 40k a month .. her attitude brings her to be like that .. and kalau ditanya byk kali sekalipun , how she manage to achieve mill team seawal usia muda nya .. jawapannya , she keep attend event .. event brings her to be like that .. tambahan , dia x pernah x attend apa2 event .. eventhought die student seperti kita juga .. dn attitude nie die dh mulakan sebelum jadi mill team lagi ..

gambar : Rudi Samjis, a graduate who does not depend on others for a job. Instead, he builds a career with Herbalife after his friends asked about his significant weight loss. 
He now earns not less than RM30,000 a month. Not bad for a new graduate, eh?


next is ABG RUDI SAMJIS .. newly qualified mill team .. hebat abg rudi nie .. and usia die muda lagi .. 25 kalau x silap .. average income pon sama macam kak amalina gak .. and die nie aku nya tab team .. byk kali gk jumpa die .. bile ditanya lagi , mcm mana nk ke mill team .. sama jawapannya .. every single event yg ada , he manage to come .. because , every event , he keep to learn new things .. thats help him growth with this herbalife business ..



Kalau nk dilihat mereka dengan aku , mmg x sama lah.. thats why aku bukan mill team lagi .. HAHAA .. sbb bilangan pie trainings pon still boleh dibilang dgn jari .. means , jarak nk kearah situ masih jauh lagi .. kalau nk lihat sama ada aku dah hampir atau tidak untuk jadi sama seperti dorg .. tgk lah mcm mana kerapnya aku pie event .. kalau , dh hampir kerap .. x lama lah tue nak jadi sebaris ngan2 dorg sume nie .. (^__^) ..



Attitude brings us success in all business .. eventhougt bukan herbalife .. so , in herbalife .. to keep our business grow .. we have to keep our attitude to keep come to the events .. come with friends are bonus , but come and brings ourselves is the most important things ..


so , jika kita keep sebut " TAK APA ! " for our events and trainings , thats mean kita kurg ber-attitude dalam nk keep our business grow.. 



" skills to benefit us, but the attitude makes us fortune "..

so , kalau aku nya business tak berapa bagus pada bulan2 tertentu , biasanya dapat dilihat daripada hal2 nie .. HAHA .. 

" TAK APA LAH ! , business aku sendiri , aku yg tentukan " ..

think about it people ..
assalamualaikum ..

Wednesday, 18 January 2012

I Want It Bad , Bad , Badly !!

salam semua


gambar : Y U NO SLOW2 SIKIT ...

share kali mmg buat aku punya bontot berasap .. KO BIAR BETOL ?? .. 
ye ar ... mne x berasapnya .. kalau dah tetiba upline aku nie share kat aku ..
pasal sorang distributor nie ..


PE DIA ?? SAPE DIA ?? PE DIA ?? .. 


em , pe dia ?? sape die ??


upline aku baru pulang dari johor .. ade event kat sane .. x tahu ar kalau nie cerita yg samar2 or mmg betul2 punya .. 


tapi nak tahu ape .. ade one distributor .. umur 18 tahun lagi .. mungkin sama mcm aku .. cuma aku dah 19 tahun sebab hari nie birthday aku , yg die mungkin belom birthday lagi .. means umur tahun ke-19 lah kan .. 


die dah achieve ACTIVE WORLD TEAM !! pe kebende budak nie .. betol tak betol budak nie .. .. BUDAK LAGI KOWT .. umur baru setahun jagung macam aku kowt !! pe jadah nya die buat sampai leh jadi ACTIVE WORLD TEAM ..


perghh~ perghh~ perghh~ .. aku dengar mmg berasap .. budak lagi kowt , umor sama aku pulak tue .. pastu dah achieve pin tue ...


so , dicerita lagi  income nya ... em , mmg x payah nak dengar .. sebab average income tok pin tue .. memang dah boleh agak dah ... TAAA RAAA !!! RM8k .. SH*****IT !!! .. walaupun dah boleh agak .. tapi , kompem ar sape tak letop dengar macam tue .. diulang sekali lagi .. umur sama aku kowt .. 19tahun .. think about that .. leh imagine tak ? tak kan ..


em , tapi pastu aku tenang je .. sebab ofcourse lah .. budak tue dapat macam tue .. sebab mungkin byk usaha keras yg dia dah lakukan .. toksah cerita ar macam mana .. mungkin aku tak dapat bayangkan macam mana susahnya .. yg aku nie , baru nak ke supervisor hari tue pon dah tercungap-cungap .. problem sini sana .. dari yang kecik2 sampai ke besar2 nya .. problem sana sini .. tak tahu lah kalau  masalah tue kecik , tapi diperbesarkan pulak .. 


but for me , memang hard lah time nak supervisor .. HUHU .. orang awal2 adat lah pin pertama nie rasa susah .. (^__^) .. kasi GAH sikit bunyinya .. HAHA ..


tu le , bile dengar memang berapi ar ... tapi bile lihat kan diri nie balek .. usaha pun x segigih mana pun .. mana mungkin nak jadi macam tue .. terus bermimpi aja lah aku nie .. HUHU .. T__T ..


TAPI , eventhought .. aku macam hampa dengan effort aku sendiri .. tapi aku memang syukur .. sebab aku dikelilingi dengan orang2 yg benar2 aku rase dorg memahami aku .. mungkin kadang2 tue aku macam pushy skit .. tapi , dorg still okay .. alhamdullilah lah .. jangan ada makan dalam sudah .. HAHA .. 


but actually ,that things is really for our benefits .. maksud aku .. em , ntah le .. sukar nk difahamkan .. 


gambar : Badge nampak , SHINE2 je .. tapi bagi aku .. 
mesti VERY HARD to get it right !! (T__T)


cume aku nak cakap , that kid .. must be really STRONG to get that pin .. ko ingat pe ? bende kecik .. try sendiri ar wei !! 


tapi , sume tue x mungkin x menjadi dekat kite .. as long we believe in ourselves .. and we work for it .. BADLY , BADLY , AND BADLY .. ofcourse dapat punya .. HUHU .. cakap mudah kan ..


tapi aku nak cakap , kat budak yang dimaksudkan .. 


REALLY SALUTE U LAH !!! .. HAHA ..


so , hopefully  sapa2 yg bace .. get my point .. 


" IF YOU WANT IT BADLY , OFCOURSE YOU CAN GET IT "

THINK ABOUT IT PEOPLE ..

ok thats all for today ..
assalamualaikum ..

Tuesday, 17 January 2012

Lets do this together young people !!

salam semua

gambar : sembang2 ngan member .. 

kali nie aku tertarik nak share tentang perbualan aku dengan seorang kawan aku nie .. entah macam mana pula boleh kitaorang " Ter " nak bual pasal nie .. sebab aku rasa , sejak satu dua menjak nie .. aku macam dah terdiam sikit dengan orang ramai terutamanya sekeliling aku .. em , xpe .. so terus ke story yg aku nak share ..

Pada suatu masa , yg entah kenapa member aku boleh nak sembang dengan aku ..

kawan : omar , apasal ko buat herbalife ahh ? bukan main serius lagi aku tengok ..
aku      : serius ke ? boleh ar jugak .. tapi dekat luar sana ramai lagi yg lebih serius dari
             aku cuma kat U nie xde orang herbalife lain lagi kowt .. tue yg nampak aku je
             apasal tanya ?
kawan : xde ar , saja je tanya .. tengok kadang2 macam best juga tengok ko
             promote2 herbalife dekat Fb ..
aku      : ohh yke .. (tersebar hebat juga Herbalife aku nie.. sampai ade Stalker.HEHE.
             (^__^)
             habis tue kenapa ? minat nak buat Herbalife dengan aku juga ke ?
             (sambil buat muka biasa aje. x nak nampak teruja sangat..)
kawan : entah le .. sebab aku bukan nya tahu sangat pun pasal nak jual2 nie ..
             masa pun belum tentu ada ..
aku     : em , aku pun x tahu nak cerita macam mana .. tapi aku boleh share ko something

so , aku share salah satu post dari blog http://amalina-peter.blogspot.com/ .. (nie blog si kak amalina peter yg merupakan seorang distributor herbalife yg boleh dikatakan sangat berjaya seawal usia muda dia)

#post blog yg aku share kat member aku .. boleh tengok dekat picture bawah nie .. aku dah buat printscreen ..

gambar : Klik pada gambar untuk lihat dalam size yang lebih besar
tapi kalau mata memang dah boleh baca kecik2 nie .. teruskan lah .. (^_^)..
 dan bagi yang nak baca post blog ini , boleh terus ke link yang disediakan ..
tapi link disediakan pada bahagian bawah sekali , 
supaya bagi habis baca blog nie dulu.. HAHA ..










so , mostly people on the post terdiri dari kalangan student .. dan dorang dah success ..

selepas member aku baca ..
pastu , aku just kata .. kalau ko nak tahu macam mana boleh jadi macam tue .. come to event , see it by yourself  .. then decide ..

tue je story yg aku nak share ..

actually , perkara yg paling aku nak share sekali .. adalah post blog tue ..
see , they all student juga and buat Herbalife.. tapi they still can get their own success .. what about us ? and apa kurangnya kita ?

"If they can do it , why not me or us can do it too .."

dekat post tadi .. die ada share tentang income dorang .. then aku pun nak share sikit tentang aku nya .. yg x seberapa sangat pun ..


Aku mula buat Herbalife dalam 2 minggu terakhir Oktober 2011 ..
so , 2 minggu pada Oktober income TIADA , senang kata KOSONG .. tapi terus jugak usaha ..
work hard .. and keep attend event and training ..

pastu November , alhamdullilah .. dapat BEST month income setakat nie , RM1200 ..

tapi , Last month (Disember) x berape bagus , sebab event dan training pun dah start ponteng2 , memang dah boleh agak income akan jatuh .. HEHE ..tapi tetap bersyukur dengan income RM900 ..

so , untuk this month .. tunggu next month lah .. HEHE ..

eventhought income x banyak , aku tetap bersyukur .. dapat semua atas usaha sendiri ..

so , who want to come with me .. and earn extra income .. do parttime2 .. with your OWN time .. contact me .. 0174963112 (omar isa)..

so thats all , sharing for today ..sebenarnya aku pun x pasti samaada aku layak nak share tentang nie atau tak .. sebab aku pun masih baru .. tapi aku believe that "I CAN & I WILL ACHIEVE THE BEST IN HERBALIFE" ..  and  member dari story tadi .. hopefully dapat buat decision terbaik buat die ..

assalamualaikum..

#p/s : link ke post blog yang dikongsi tadi . http://amalina-peter.blogspot.com/2010/05/herbalife-for-young-people.html
for your information , time borak tue xde ar ayat macam tue pun .. simple je sembang .. cuma di adjust sikit kasi sedap baca .. (^__^)

Monday, 16 January 2012

3 in 1 .. Kenapa katakan TIDAK ?

salam semua .


sharing for today , sedikit sebanyak tentang 3 in 1 .. actually x banyak pun .. just nak share artikel yg aku jumpe ..


ok take your time , and enjoy your reading !!


gambar : Klik pada gambar untuk lihat dalam size yang lebih besar
tapi kalau mata memang dah boleh baca kecik2 nie .. teruskan lah .. (^_^)..

so , jagalah pemakanan anda .. lagi2 yg nak lose weight .. sebab 3in1 nie kurang membantu untuk turunkan lemak badan .. malah berbahaya !!

ok thanks for your time 
assalamualaikum

Group kecil kami ! (^_^)

salam semua .


sekarang nie , adalah bulan yg ke-tiga aku buat herbalife .. macam2 jugak aku lalui .. tapi , x lah sebesar dengan orang2 herbalife yg lain .. tapi , usaha tetap jugak diteruskan ..

so , kali nie sharing aku , ak nak share sikit pasal orang yg bersama-sama dengan aku ..
mostly dorang semua nie masing2 belajar lagi ... kool x ? kool la kan .. student lagi dah start searching for some carier ..

firstly ,
gambar : Faliq berbaju biru .. gmbr sbelum lose weight ..

nie , abang aku .. Faliq nama dia .. sape die nie ? student , pelajar tahun akhir di UTM , skudai .. bachelor in civil engineering ..

die nie time muda2 dulu kurus je .. sampai tahap umur dewasa sikit , entah kenape .. jadi gemuk gaban ..
katanya , sebab die kuat study .. tue yg gemuk .. tapi aku xde lak .. maintain je .. makin kurus adelah .. tapi abang aku x kata pun nie .. HAHA ..

gambar : gemuk die time raya 2011

testimoni die , 3 weeks lose 8kg .. tapi , setakat sampai hari nie .. ak x dapat lagi jmpe die lepas die lose weight .. sebab die dekat JB dan aku dekat Shah Alam ..
yg antara dah tengok , Mak aku .. Seriusly , die cakap .. abang aku nie dah laen gile .... katanya , reshape perabis ..
em , bile aku dah tengok nanti .. aku share ...

kerat tue jelah aku cite pasal die ... lain2 , kalau nak kenal die lebih2 ke .. pie kenal sendiri .. 


pastu , dari die , ramai lagi member yg join .. pergh boleh tahan hebat duplicate nie .. aku sendiri pun .. baru dapat duplicate ciput orang pun ..


Then , secondly adalah member Faliq , Amin nama nya .. disebabkan die nie member abang aku .. so , aku x le kenal sangat .. sebab baru je kenal die .. x sampai sebulan pon .. sebab amin baru join bulan disember ritu ..

gambar : amin semestinya yg bukan pakai tudung tue .. mahupun 
yg tukang kopek durian.

die nie pun student , UTM, Skudai jugak .. Degree ape ? nanti aku tanya .. x pun korang tanya sendiri .. HAHA ..

seriusly kate , his is very good .. nak tahu macam mane bagus nya die .. kenal ar sendiri .. HAHA .. haa nanti aku provide contact die skali .. klu korg works dengan die .. memang terbaik .. so , contact lah die .. lagi2 yg nak join herbalife (^__^)..


Seterusnya , kawan faliq jugak .. Izam nama die .. student UTM jugak .. baru je graduate .. yg izam nie , agak kenal lebih sikit .. sebab dah penah lepak dengan die .. 2 hari 1 malam dekat training ZERO TO HERO .. kool die nie .. HAHA ..

gambar : Izam yg kedua dari kiri .. dan yg kedua dari kanan ..

dan , for your information .. Izam nie SINGLE .. HAHA .. but its okay .. sebab dekat herbalife nie .. ramai dah jumpe jodoh die dekat sini .. nak tahu sape .. mai ar datang event .. pie tengok sendiri sape .. so , yg pakat2 nak kenal izam .. contact ade provide dekat bawah ..

Banyak lagi pasal dorg aku x cite .. latar belakang dorang sepenuhnya pe ?.. Macam mane and kenape dorang dengan herbalife .. banyak lagi .. sume tue just korang boleh tahu dengan korang meet or contact dorang sendiri .. yg nak tahu latar belakang tue .. boleh le ke FB dorang .. HAHA ..

tapi dorang memang kool .. k je .. memang patot kenal ..

mostly orang2 herbalife nie .. kool2 sumenya .. tua ke muda ke .. sume akan jadi muda .. sebab suasana dekat sini .. suasana yg BIASANYA hanya orang2 MUDA je buat .. so , sume pun rase muda lah bile join herbalife nie ... HAHAHA ..


So , nie lah GROUP KECIL KAMI yg masih lagi tengah nak berkembang and banyak lagi yg perlu kami belajar dari orang2 herbalife yg dah lebih berjaya ..  we follow their leads and insyaAllah akan berjaya sepertimana mereka..  so , mane2 yg nak join with this SIMPLE , FUN , & MAGICAL business .. come with us .. contact kami .. always welcome for all ..

MARI CONTACT MEREKA :

 1. Muhammad Faliq . H.Phone : 0137972934 ..
     Facebook : https://www.facebook.com/profile.php?id=1243694181
 2.Muhammad Amin . H.Phone :0135190244
     Facebook : https://www.facebook.com/profile.php?id=1557189002
 3.Izam Ikhwan . H.Phone : 0175223735
     Facebook : https://www.facebook.com/profile.php?id=100000635201403
 4. Aku (Omar Isa) : 0174963112
     Facebook : https://www.facebook.com/igauanhidup

setakat nie je share aku .. most of them adalah dari member abang aku .. next time aku share pasal member2 aku yg join herbalife pulak.. keep in touch oky !!

assalamualaikum

Wednesday, 11 January 2012

Wanita , dihantui dengan inikah ? KEGEMUKAN DAN PENUAAN !!

salam semua ,


KESERIAN dan KECANTIKAN , adalah hak milik setiap wanita .. HAHA .. memang betul ..


tapi dekat sini aku nak share satu photo yg aku petik dari facebook orang ..


"isteri ramping rahsia rumah tangga bahagia " ..


gambar : keratan artikel tentang rahsia rumah tangga

and aku nak share some testimony dari pengguna2 herbalife ..

gambar : Kak amirah , lose tak banyak tapi reshape pada muka begitu ketara sekali ..
(gambar nie dah lama , sekarang makin cun !! )

gambar : Kak Amalina , tiada lagi masalah kegemukan selepas mengandung..

gambar : Captain Saiful , kekal muda dan berseri dengan khasiat nutrisi HERBALIFE ..

gambar : lastly aku nak share orang yang dah consume produk lebih 30 tahun ..

and mostly semua kesihatannya meningkat and totally improve ..
so , reshape your shape now and kekal muda sentiasa !! (^_^)..
jgn lupe cntct saya !!
assalamualaikum

Tuesday, 10 January 2012

Radically love you all !!

salam semua dan kawan-kawan asasi aku terutamanya.

gambar : great quote !!

kali ini aku membuat satu coretan khas untuk kawan-kawan asasi aku .. 
sebab dorang antara yg terkesan sepanjang penglibatan aku dengan HERBALIFE .. 


awal kata aku .. aku MINTA AMPUN banyak2 .. sebab dah banyak aku menyusahkan korang dalam meneruskan pengajian di asasi .. 


sini aku nak bitaw . bukan aku x nak belaja .. cume aku sekarang nie tengah usahakan sesuatu demi membuka lebih BANYAK lagi peluang untuk masa depan aku .. 


HERBALIFE nie bukan lah sesuatu yg susah .. actually it SIMPLE , FUN , and MAGICAL ..
cuma aku sendiri letakkan satu sasaran .. supaya aku dapat pergi lebih jauh dengan herbalife .. seawal usia muda aku sekarang nie ..


mungkin aku akan lepas asasi nie .. dan pastu aku leh ke degree yg mana2 je aku di campak hanya dengan cukup2 makan sahaja pointer.. tapi bagi ak tue x memberikan satu satisfaction buat aku terhadap pelajaran aku .. sepertimana aku decide di herbalife "once aku join herbalife , aku x akan berundur " .. begitu juga aku terhadap pelajaran aku .. "once aku nak study , aku akan terus belajar ..."


so , for me the best way untuk aku get both of this .. aku kene slow kan salah satu dahulu .. then , aku decide untuk slow kan pelajaran aku .. thats mean , insyallah mungkin aku akan ke DIPLOMA .. aku harap keputusan aku nie betul .. dan segala keputusan aku, aku serahkan pada-NYA ..


hopefully my simple decision nie betul2 membantu aku .. dan aku berdoa agar aku betul2 di jalan yg terbaik .. 


aku harap korg doakan aku , demi kebaikan aku .. dan aku jugak doakan kalian semua ..


agak mnonjol jugak untuk aku cerite dekat sini .. but  , things aku nak orang luar sana tahu ... you are all the best !!


TOGETHER WE SUCCEED YA !!!
assalamualaikum ..   



Monday, 9 January 2012

The Power of Dreams !!

salam semua 


gambar : "Jika kau ingin mendapatkan langit , maka engkau perlu sasarankan angkasa .. 
Nescaya jika engkau jatuh , maka langit adalah tempatnya"

hari ini aku terbaca satu quote .. yg amat2 memberangsangkan aku untuk terus mengejar cita-cita dan impian BESAR aku .. hopefully korang could be inspired too .. 


HAVE A BREAK , AND READ THIS !!


7 Reasons To Never Give Up On Your Dreams!

1. Ted Turner was told a global, 24 hour news network would never work.
2. Jan Fonda was told people would rent videotapes but never buy them.
3. IBM, Intel, HP and others said personal computers are a hobbyist fad.
4. Akio Morita of Walkman was told that no one would buy a tape player that doesn't record.
5. Atari founder Nolan Bushnell was told no one would ever stand in front of a TV and play Pong.
6. Mary Kay Ash was told by her attorney to liquidate her business because it would never work.
7. Estee Lauder's accountants said they had no chance of success.

Remember, never let what's most important become a slave to what's least important.

What's most important is what you think, feel and believe about your dream. What's least important is what the haters and naysayers think.

So to that point... Never let the limited thinking of others "infect" the unlimited thinking you own.



gambar : "There will be someone telling me not to"

TOGETHER LETS WE ACHIEVE OUR BIG BIG DREEEAAAAAM...
THINK BIG AND BE PROUD !!

So thats all from me today
ASSALAMUALAIKUM..

Usus Kitakah Ini ?

salam semua .

7hb - 8hb Januari lalu .. aku ke event ZERO TO HERO .. dekat sana aku betol2 belaja macam2 .. mostly are really new for me .. untuk bagi sesiapa yg x pergi haritu .. bagi aku memang rugi .. this event really give benefits for your bussiness .. no doubt .. believe me !! 

gambar : Zero 2 Hero 2012 di Tiara Beach Resort

from the event , aku belajar macam2 .. dan hampir 100% tentang HERBALIFE aku dapat ketahui melalui event nie .. 


dan satu lagi perkara yg aku nak tekan kan lagi sekali .. THIS EVENT REALLY GIVE ME CLEAR ON HERBALIFE BUSINESS .. lagi2 orang yg baru macam aku nie .. memang dapat ketahui hampir keseluruhan perkara .. from A - Z .. 


video
video : Zero2Hero 2011 di Ilham Resort .

antara nya yg aku rasa betol2 tertarik dan teruja bile ade dekat situ .. bile time sesi NUTRISI DALAMAN .. one video nie really show me , the important to take "HERBAL ALOE CONCENTRATE"..


nak tahu function die ? lihat gambar bawah nie ..


gambar : fungsi aloe concentrate

more lagi tentang aloe .. boleh try usha nie ..


video
video : Apakah fungsi aloe ini ?


BUT , THE BEST PART ADALAH KAT SINI !! 
mari kenali usus kite !! 


video : agaknya mana satu rupa usus kita ?

HAHA , tapi banyak lagi perkara yg korangg boleh lihat dan tahu melalui event Z2H tue .. nie sikit je ..


tetapi , bagi sesiapa yg terasa terlepas dengan event tue .. its okey .. you can still grab it .. next time .. dan ade satu lagi EVENT BESAR terdekat sekarang nie iaitu SPECTACULARS !!


Spectaculars nie ape ? saksikan sendiri dengan hadirkan diri . simple nya THIS IS LIFE CHANGING EVENT dan event nie pula akan berikan anda "BIG PICTURE" with herbalife .. 


gambar : SPECTACULARS info ..




so .. thats all from me ...
assalamualaikum



Apakah aku pada 2012 ?

salam semua .


 gambar : new year comes again !!


kini aku sudah jejakkan kaki di 2012 .. setelah tempuhi pahit getir pada penghujung 2011 .. alhamdullilah .. keperitan itu , memberi aku lebih kebaikan di 2012 .. Insyallah ..


seperti biasanya , tiap2 kali tahun baru .. kita patut set our goal and target for this year .. so , aku nak share some aku nya goal for this year ..


 gambar : to be great !! we should start planning 
our goal for our own future !!


 1. aku nak masuk DEGREE !! HAHA .. aku letak kan nie sebagai sasaran pertama sebab .. entah kenape .. mungkin nie akan beri aku satisfaction buat aku yg dah study dekat asasi selama 2 sem .. mungkin x seberapa baik berbanding dengan kawan2 yg lain .. tapi , impian dan hasrat itu patut aku letakan dahulu.. supaya akan diusahakan di kendian hari ..


 gambar : HAHA .. Nasyazwan , korang nanti kan die muncul esok .. 
Adakah berbeza ?


 2. HAHA .. ofcourse lah nak lebih turun kan berat badan orang2 sekeliling aku and terutamanya kawan aku yg sorg nie Nasyazwan namanya .. entah kenapa ? mungkin sebab geram tengok member2 aku sendiri yg gemok .. HAHA .. memang nasib x baek ar korang 2012 nie .. huhuhu .. nyahhh ko lemak dari kawan2 aku ..



so , share aku sampai sini sahaja lah. sebab nak jadikan this blog senang dibaca .. make it simple and easy to read and share .. 
hopefully kawan2 sume juge dah set your own 2012 resolution !! haha acha :)


 gambar : nie background picture dekat laptop aku 
time 3 bulan lepas .. 


By The Way !!! aku dah achieve my last three month goal !!! aku dah achieve SUPERVISOR pin .. HAHA .. walaupun agak lambat .. namun aku tetap bersyukur sebab hasil pengorbanan aku dari segi masa dan tenaga membuahkan hasil .. syukur Alhamdullilah .. lagi satu , next target aku !! LAHIRKAN LEBIH RAMAI LAGI SUPERVISOR !! .. Insyallah amin ..  


assalamualaikum..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...