thts me

Monday, 27 February 2012

Handle it with care ;)

salam semua


gambar : ini semua , hanya tinggal kenangan ;)
sbb dah kemas sikit dah !




lately , aku punya time management sgt2 tak teratur. byk perkara jadi terabur. baik bilik nya , yang tiap hari makin sepah. jadual belajar nya pulak mmg ntah macam apa pulak .. mmg so so so terabur ar . so , bila bnde nie n perkara2 sekeliling terabur dan tak teratur .. otak pun mulalah naik serabut ..  


and then !


byk lah masalah timbul !!


situ , sini n sana .. mmg x terkiralah .. dari mana2 sudut pun dtg masalah .. sampai kadang2 tue pun kepala otak tue mcm dah x leh nk fungsi dgn baik .. serabut habis .. leh naek pecah dah .. 


tapi , Alhamdullilah .. 


i manage to settle it one by one ..
kalau ikutkan . mmg x tertahan dah dgn apa2 yg berlaku dekat aku .. tapi , still maintain untuk keep on track .. Eventhought , aku x leh setel tok jadikan thats problem ok 100% and perfect but atleast aku dapat cool down kan problem tue .. 


in the moment problem byk cam haram datang kat aku .. satu perkara je aku ingat .. there must be something wrong mith me .. tapi adat lah , nobody perfect kowt ..  so , time tue .. the only thing yang aku wat . aku start jumpa someone yg really concern pasal aku .. itulah kawan aku .. 


kadang2 tue , x pernah terpikir pun bnde2 mcm nie could happen to me .. tapi , seperti apa yang pernah aku diperkatakan oleh upline aku sendiri .. 


" don't look the problem as a problem , but look it as a challenge 
and challenges are design custom made "

actually , aku x berape nk paham bahasa english nie .. but aku rasa aku leh dapat apa yg die cuba nak sampaikan .. apa2 pun terjadi mata pandangan kita itu penting .. kalau dianggap itu masalah , maka ia akan jadi lebih masalah pada kita .. kalau di lihat sebagai cabaran , ia pasti akan terungkai , diatasi n sebagainya .. mesti , mesti dan mesti .. !! 

so , bila semua nie datang satu per satu kat aku .. alhamdullilah , satu per satu juga ia pergi kalau aku lihat ini sebagai BUKAN MASALAH ..  

"don't be comfortable and don't be too hard , just be creative. accept the challenges." 
"live, laugh, learn, love . ;)"   

salam semua
#btw , aku baru pulang dari spectacular .. nti aku share apa yang aku dah blaja dari sana .. keep update ngan aku oky ;)

Saturday, 4 February 2012

Perlunya Herbalife untuk kesihatan kita .

Alami kehidupan yang sihat dengan menggunakan
HERBALIFE!!!!!



MARK HUGHES-mengabdikan kehidupannya menjadikan impian
satu realiti. pengasas kepada syarikat HERBALIFE sedunia


JOANN HUGHES-ibu Mark Hughes, meninggal setelah tewas
dalam usahanya untuk mengurangkan berat badan




MICHAEL O JOHNSON (moj)- CEO herbalife yang baru, berjuang untuk
memantapkan masa depan herbalife yang gemilang

-1980, Mark menjual produk di but keretanya

-Dari tahun ke tahun, kesan positif produk yang luar biasa, herbalife menjadi
syarikat multinasional

-Menggabungkan yang terbaik dari sains dan alam semulajadi




HERBALIFE di serata dunia!!


Pengkhususan dalam pengurusan berat badan, suplemen nutrisi, penambahan tenaga dan penjagaan diri

BerJUTA-JUTA pelanggan sudah berpuas hati di 70 buah Negara

Disenaraikan di bursa saham NEW YORK
 
ibu pejabat HERBALIFE, Los Angeles

 
pusat pengedaran HERBALIFE di singapore

 
The Herbalife office di Century City off Hollywood Boulevard

 
 pusat pengedaran HERBALIFE di kuala lumpur (plaza see hoy chan)




PENYELIDIKAN disebalik sains

Produk yang hebat sudah pasti mempunyai saintis yang hebat disebaliknya.
HERBALIFE adalah contohnya!

Boleh google sendiri nama-nama mereka!




DAVID HEBER, M.D, Ph.D, F.A.C.N, F.A.C.P
-          professor, jabatan perubatan UCLA
-          pengarah pusat nutrisi insan, UCLA
-          pengarah penyelidikan nutrisi klinikal, UCLA





LOU IGNARRO, Ph.D, Nobel Laureate
-          penerima nobel prize 1998 dalam perubatan
-          professor farmakologi unggul di UCLA
-          penerima hadiah kajian asas 1998 untuk persatuan
           jantung amerika


 
LUIGI GRATTON, M.D, M.P.H
-          Dianugerahkan Diplomate of the American Board of Family
           Practice
-          Felow kedoktoran lanjutan dalam nutrisi kliknikal di UCLA




SEMUA saintis diatas penulis pernah jumpa! Memiliki karisma yang hebat!!




EPIDEMIK SEDUNIA-obesiti dan komplikasi
 



-43.1 % warga Malaysia dewasa mempunyai
masalah lebihan berat badan

-400 juta orang dewasa di seluruh dunia adalah
obes dan 1.6 billion mempunyai berat badan
berlebihan



 
-17 juta kes kardiovaskular di dunia berkaitan
dengan obesity

-20 juta kanak-kanak di bawah umur 5 tahun
mempunyai masalah berat badan berlebihan
pada 2005






 Adakah anda termasuk dalam statistik ini?



 Fakta dari WHO

- kematian akibat diabetes akan meningkat lebih 50% dalam 10 tahun akan datang

- mengunjurkan pada tahun 2015, lebih kurang 2.3 billion orang deasa akan
  mempunyai masalah berat badan berlebihan dan 700 juta adalah obes




 
 hidangan Malaysia tinggi
kalorinya dan rendah dari
segi nilai nutrisi,
menyumbang  kepada
KENAIKAN BERAT BADAN
 dalam seharian pemakanan kita berlebihan:
lemak, gula, tepung, garam, bahan awet, dan pewarna






 diet moden ini tidak
mempunyai nilai nutrisi dan
akan membuatkan
KESIHATAN KITA TERJEJAS
 dalam seharian pemakanan kita kekurangan
vitamin, mineral, serat, protein, asid amino, fitonutrien, dan antioksidan






PERBANDINGAN!


mee goreng
 
  harga RM 5.00-RM8.00
kalori 750 kcal
24.9g lemak
28.0g protein
210mg kolesterol



nasi goreng  

 Harga RM 5.00-RM8.00
Kalori 550 kcal
15.6g lemak
32.9g protein
144mg kolesterol




Kita memerlukan vitamin dan protein, tapi kena kurangkan kalori, lemak dan
kolesterol. Mana nak dapatkan makanan seperti ini?




Shake HERBALIFE! 
 

RM 6.00-RM8.00
 Kalori 240kcal
0.5g lemak
18g protein
0mg kolesterol





Kesihatan unggul melalui HERBALIFE


Nutrisi selular
Badan terdiri daripada satu ratus trillion sel
Sel membentuk tisu
Tisu membentuk organ
Organ membentuk system
System yang bergerak mewujudkan seorang manusia

 
 Pendek kata, sel sihat, badan sihat!
HERBALIFE adalah makanan untuk sel!!




 Apakah matlamat anda

Mengurangkan berat badan?
Menaikkan berat badan?
Memperbaiki kesihatan?
Meningkatkan harga diri?
Meningkatkan tahap tenaga?
Anda kelihatan menawan?


HERBALIFE adalah penyelesaiannya!



Formula 1

Didatangkan dengan 5 perisa (coklat, capuchino, strawberi, tropical fruit, vanilla)
Mempunyai 19 vitamin perlu
Mengandungi garam mineral dan nutrient perlu pada sel badan
Membantu pengurusan sel badan
Rasa yang sedap dan mengenyangkan


Formula 3

5gram protein tanpa lemak (satu scoope)
Sesuai untuk penghasilan otot yang seimbang
Mengawal nafsu makan yang banyak
Dicampur kedalam Formula 1 untuk kesan menakjubkan


Tea mix

Teh segera dengan manfaat antioksidan dan termogenik
Bertindak pantas dalam pengurusan berat badan
Memberikan tenaga yang maksimum
Mudah disediakan



 Hubungi saya untuk dapatkan info dengan lebih jelas

017-4963112 (omar isa)


#info ini dipetik daripada salah satu website joe grim joe .. salah seorang distributor herbalife yang hebat .. thanks joe (^__^)..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...