thts me

Thursday, 24 May 2012

I'm Proud to be one of the GEN-H in Herbalife.

seriusly , aku lebih inspired dengan orang-orang muda berbanding orang2 lama/tua/golongan veteran dalam apa jua jenis kejayaan. sebabnya, dari muda-muda lagi untuk mendukung cita2 yg besar bukanlah mudah dan halangannya SANGATLAH BESAR. malah bila dilabelkan dengan status " umur baru setahun jagung " lagilah memeritkan journey mereka dan amatlah menyukarkan pertumbuhan dan percambahan berlaku. namun itulah yg menguatkan lagi kualiti daripada mereka.

dari satu anak tangga ke satu anak tangga , kejayaan demi kejayaan tercapai dan pencapai demi pencapaian makin dikualitikan.

tetapi sedar atau tidak , jadi golongan gen-h ( orang muda yg berusia 30 tahun ke bawah) sebenarnya lebih menarik. banyak perkara2 baru perlu dan dapat diserap masukkan ke setiap peribadi mereka. sebab pencapaian bukan hanya datang dari Kesungguhan luaran semata-mata , malah ia datang juga daripada kesungguhan dalaman kita untuk menjadi lebih baik seperti lebih berperikemanusian dalam mengejar cita-cita dan impian.

one of the very successful young generation , that could change most of the part of our life
sapa berani kata yang dia tak punya FACEBOOK ? even orang tua-tua pun ada .. ;p

ingat mudah ke jadi budak2 hingusan nie ?

sememangnya tak lah. jiwa orang muda nie penuh dengan warna-warninya , macam-macam ragam orang muda nie. Berontak , Nak menang , Tiada toleransi and always wanted to do something new yang belum tentu datangkan sebarang faedah malah mungkin lagi teruk sebab ia boleh datangkan 1001 masalah yang mampu menjejaskan masa depan mereka yang cerah ..

namun , in order to move forward to build their dreams to become true, banyak sikap-sikap orang muda nie diketepikan dan secara tidak langsung mereka bertindak lebih matang dari sebelumnya. TOLERANSI , TOLAK ANSUR , PERBINCANGAN , MENGALAH , dan RENDAH DIRI (bermakna ketepikan EGOnya) .. ingin digambarkan lagi betapa kesusahan mereka nie amat2 SUKAR , apabila orang2 sekelilingnya adalah orang2 yang muda juga .. yakni , kawan2 mereka yang bermacam-macam ragam tue berada disekeliling meraka. makanya menjadi MEREKA nie bertambah lagi susah apabila diri mereka harus diletakan dengan baik untuk menyesuaikan diri dengan 2 golangan ini ORANG MUDA dan ORANG LAMA.. kerana mereka yang muda2 nie adalah teman2 lepak dan senang kata teman yang lebih rapat dan memahami. orang yang lama nie pula, adalah sangat penting kerana banyak ilmu pengatahuan perlu ditimba dari mereka, sebabnya mereka lah yang menaikkan company ini , dan pengalaman mereka dalam berhadapan masalah pada awal2 pertumbuhan itulah yang kita ingin pelajari yang hanya kita mampu perolehi daripada orang lama ini..

BERDIRI SEORANG DIRI , DIDALAM LAUTAN UMAT ORANG MUDA YANG PENUH DENGAN HAL RAGAMNYA , bukanlah senang .. pengaruh disekelilingnya terlalu kuat !!

tetapi , apakah yang membuatkan mereka ini lebih kuat ? adalah tunjuk ajar daripada orang2 lama .. pengalaman mereka membuat kanak-kanak muda nie menjadi lebih berinspirasi untuk pergi lebih jauh walaupun mereka(yang lama) bukannya ditempat mereka (yang muda) ... dan sesetengah daripada mereka , tidak pun pernah bermula seawal usia kita dan tak pernah lalui apa yang kita lalui..

as the conclusion, to be a part of young generation in this BIG company not as easy as we thought , but it is really CHALLENGING and YES , young people really do love CHALLENGES .. give it to us and we will take it !!! hahahaahahhahahahahahahahha.. 

I'M PROUD TO BE ONE OF THE GEN-H IN THIS COMPANY , HERBALIFE !!!

SEE U WHEN U BE A PART OF THE MOST GROWING GEN-H COMPANY ..

DREAM IT, BUILD IT


MAKE IT HAPPEN WHATEVER IT TAKES


salam semua 

Monday, 14 May 2012

4 Waktu Terbaik Minum Air Masak




Dah jadi lumrah manusia, bila haus; mesti air yang dicarinya. Tak kiralah air tu sejuk ke, suam ke, manis ke, semuanya boleh. Janji ianya bersih dan dapat membasahi tekak masing2. Tapi, sebaik-baiknya biarlah AIR MASAK yang menjadi pilihan utama.

Kenapa air masak???

Air masak ni akan memelihara kesihatan tubuh, melancarkan sistem metabolisme tubuh serta membantu mengurangkan berat badan kita (mesti ramai yang suka topik ini).

Sebabnya, bila air dalam badan kita mencukupi, ia sekaligus dapat membakar kalori dalam tubuh. Kan bagus begitu...

Memang nikmat tak terkata bila dapat air ketika ini. Begitu juga kalau tersedu mahupun tercekik, kan?

Bilakah 4 waktu terbaik untuk minum air masak selain ketika haus?

#1 Sebelum tidur

Minum segelas air masak sebelum tidur. Tujuannya bagi mengelakkan kita terkena serangan jantung dan juga strok.

Di mana kedua-dua penyakit di atas merupakan punca kematian terbanyak yang dicatatkan di Malaysia.

#2 Bangun tidur

Minumlah 2 gelas air masak bagi mengaktifkan organ dalaman kita.

#3 Sebelum mandi

Ada baiknya minum segelas air masak waktu ni. Dapat melancarkan perjalanan darah serta mengurangkan tekanan darah kita.

#4 Sebelum makan

30 minit sebelum makan, eloklah minum dulu segelas air masak. Amalan sebegini didapati membantu sistem penghadaman. Di mana perut kita lebih bersedia untuk menerima makanan. Perut tidak jadi terkejut olehnya!

Alhamdulillah... sekarang anda dah tahu waktu yang baik untuk minum air masak, kan? Akhir kata, jangan lupa amalkannya ya! 



#copy and paste from amindaruis blog
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...