thts me

Tuesday, 11 December 2012

Bagaimana nak turunkan berat 30kg dan lebih ?





Semenjak berkenalan dengan Firdaus, BOB yang berjaya turunkan berat badan sebanyak 62kg sepanjang beberapa bulan, banyak juga perkara yang aku dapat belajar daripada dia !

Sedikit sebanyak bagaimana dia berjaya turun 62kg, ini yang berjaya aku intai daripada dia :

DO IT FIRST ! 
KEMUDIAN BARU PERBAIKI KESILAPAN ! 

Do what ? Do anything !

Tiada tindakan = sia-sia
Berfikir panjang tanpa sebarang tindakan = sangat sia-sia

Ramai juga yang bertanya kepada bob bagaimana nak lose banyak weight ? 
Jawapan dia mudah je ! MULA LAKUKAN SESUATU !

So, kalau kalian berhajat nak turun berat dalam angka besar, aku cadangkan lakukan langkah pertama dengan hubungi mana-mana wellness coach ataupun aku sendiri ! Banyak lagi pengalaman aku boleh kongsikan kepada kalian pada masa akan datang ! Baik dari segi rutin senaman harian mahupun makanan. It's gonna be Awesomeeee!

sekian 

Lose Weight and Get In Shape ?
Contact me NOW ! 
0174963112
-SEMOGA BERJAYA-


Monday, 3 December 2012

Kahwin ;)

Haiishhhhh ,




Muda-mudi sekalian Apa Khabar ?

Jika kalian diantara orang yang bercita-cita untuk Mengemudikan Alam Perkahwinan pada Usia yang Muda ! 


SILAKAN ! 

Kalau korang tanya aku samaada korang sudah layak untuk berkahwin atau tidak ? Ini adalah jawapan daripada aku !

Keputusan untuk berkahwin ini adalah Hasil Kematangan Kalian sendiri dalam menetapkan ia bila. Jadinya , Hanya kalian sahaja yang tahu akan BILA masa yang paling sesuai. 

Aku sama sekali tidak pernah Menghalang buat kalian untuk Kahwin Muda. Malah menggalakan lagi adalah ~ Malah aku bukan WALI kalian untuk tak kasi kahwin hehehehhe ! 

*Ecehhh - ecehhhh  ! macam lah aku dah berkahwin sampai nak nasihat2 orang nie ! hahaha. Dah orang tanya, aku bagi jelah pendapat aku !

Sememangnya aku bukanlah penasihat terbaik mahupun pakar dalam memberikan serba serbi kepastian buat kalian untuk Berkahwin seusia muda ini, Tetapi bagi pendapat aku serba sedikit "Kalau kalian cukup mampu untuk Handle Problem dalam Herbalife nie, Rasanya kalian cukup-cukup sangat mampu dah untuk Berkahwin Muda !" 

WHY ? Don't ask me why, cumanya I found some MATURITY from all the members yg buat Herbalife eventhough muda lagi ! Itu sahaja yang Alasan serta Penguat yang aku boleh katakan ! 

Bagi aku lah ya-
*jangan marah pula kalau korg tak sependapat

MONEY ? It's not the BIG DEALS, Do commit do Herbalife, I Will Coach You as Much as I CAN ! Thats all. Insyaallah, Pengalaman akan Mematangkan Kita. Cumanya BIJAK lah dalam melakukan Keputusan !

Akhir kata , Silakanlah BerKAHWIN ,"Jangan Lupa JEMPUT Aku YA ! hehehe !" Aku Tumpang Gembira. 

Janganlah sebab aku tak Decide untuk Kahwin awal kalian tak nak kahwin pula ! Ce jadi macam mmber aku sorang nie, chill je ! umur 19 , nak fly dah gie australia , relek je decide nak kawin sblum FLY ! Tak perlu dorongan aku pun, DUIT bukanlah MASALAH UTAMA ! Cumanya Apakah Kalian SUDAH BERSEDIA ? itu sahaja ! 


Aku Bila ? Toksah tahu lah ! Sampai seru adalah ! hahahahahhahaha

Salam ;)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...