thts me

Tuesday, 13 August 2013

Results Turun Berat 10kg keatas

It's been awhile I didn't update on this blog.

Sibuk sikit dalam menyampaikan misi nutrisi herbalife. Kali ini aku nak kongsikan sedikit bbrpa orang yang aku dah berjaya bantu dalam Program ke Berat Ideal mereka.

1.Amsyar Abdullah. Telah pun berjaya turun 7kg.


Antara perkara yang aku boleh kongsikan tentang amsyar ini , dia mempraktikkan ini 80% pada pemakanan dan nutrisi dan 20% pada Senaman. Berkaitan tentang "80% nutrisi dan 20% senaman" itu akan saya kongsikan dan ajarkan bagi sesiapa yg berminat untuk dapatkan Berat Ideal anda

Sepanjang saya coach beliau satu kunci yang suka pada beliau adalah Komunikasi yg baik. Hampir setiap minggu kami akan berjumpa di rumah beliau dan sebarang persoalan dan tips2 tambahan, dikongsikan ketika waktu tersebut. 

2.Nazmi Zahrom. Telah berjaya turun 10kg.


Dia pun sama juga. Sama-sama mempraktikkan 80% pada pemakanan dan nutrisi (mampu dijaga oleh Herbalife dan proper meal) dan 20% pada senaman. 

Masa yang diambil agak lama tetapi dalam mencapai berat ideal ini , Ini bukanlah suatu perlumbaan tetapi ia adalah Satu Gaya Hidup. Gaya Hidup sihat. Bila disebut tentang perlumbaan suka untuk saya sampaikan satu Fitness Quote ini , 

"Rather than aiming for being perfect for others, just aim to be little bit better today than you were yesterday."

Jadinya , Compete lah dengan diri sendiri every single day. 


dan Last but not least 

3.Muhammad Hazwan. Telah berjaya turun 17kg.


80% pada pemakanan dan nutrisi dan 20% pada senaman. Itulah yang dipraktikkan oleh beliau. 

Daripada pandangan saya melalui hazwan, orang yang OBESITI ini punyai SELF-ESTEEM yang rendah kalau nak dibandingkan dengan orang yang tidak obes. Sebab itu , seringkali juga mereka mengeluarkan kata-kata yang berbaur ingin BERPUTUS ASA. Walhal bukan itu yang dimaksudkan mereka, sebab bagi mereka , Khuatir kata-kata yang dianggap memberi semangat pada mereka akan lebih menjatuh Self-esteem mereka yang tersedia rendah sekarang.

So, setiap kali kata-kata sebegitu dilontarkan sebenarnya mereka berharap untuk COACH benar-benar bawa mereka kearah perubahan. 

Alhamdullilah, sedikit sebanyak dia telah pun berjaya mencapai apa yang ditarget. 


Kini mereka semua masih meneruskan apa yang dipraktikkan sepanjang turun berat kerana Turun Berat Badan bukanlah semata-mata pada ketika kamu sedang dalam Program tersebut tetapi ia adalah suatu LIFESTYLE / Gaya Hidup. Ini sememangnya menelan dan memakan sedikit sebanyak MASA , TENAGA , EMOSI dan WANG RINGGIT tetapi ia ternyata berbaloi kerana punyai BADAN yang LEBIH BAIK , Siapa yang tidak mahukan ? Semua mahu. 

Jika kamu berminat untuk 
mendapatkan BERAT IDEAL kamu ? 
Hubungi saya 0174963112 (Omar Isa)

2 comments:

  1. Nice to.see ur blog...kinda inspiring...visit mine...anisometropia.blogspot.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...